TV: Dribbelkungens örfil - och underbara mål för Malmö

Malmö FF - Kalmar FF 2-0
1-0 Larsson
2-0 Durmaz

Fredagen den 13:e blev en lyckodag för Malmö FF. Laget gjorde sina första mål och tog sin första trepoängare i årets allsvenska när Kalmar FF besegrades med 2—0.

Det började lukta kris kring Swedbank Stadion i Malmö när Simon Thern fick bollen på vänsterkanten i den 64:e minuten. MFF kom från 0—5-smällen mot Häcken och låg faktiskt sist i den haltande allsvenska tabellen inför matchen mot Kalmar.

Thern dribblade sig in i straffområdet innan han spelade snett inåt bakåt till Daniel Larsson, som sköt bollen mellan den dittills storspelande Etrit Berishas ben in i mål.

Lättnaden hos både hemmaspelare och publik var påtaglig — och uppenbarligen lossnade något, för fem minuter senare kom nästa mål från vänsterkanten. Jimmy Durmaz skottfintade ner två Kalmarförsvarare innan han rullade in 2—0.

Fram till målen hade lagen spelat ängsligt. Både enkla och svåra bollar slogs bort och när chanserna väl kom så försvann skärpan.

Nu höll guldtippade Malmö nollan och tog sin första seger, men än återstår frågetecken kring försvaret. Lagets assisterande tränare Daniel Andersson var tillbaka i startelvan på Filip Helanders bekostnad. Den 18-årige mittbacken var den ende av de startande mot Häcken som inte fick en ny chans mot Kalmar.