TV: Drömmål på tilläggstid när AIK slog Syrianska

AIK kan vinna även utan Teteh Bangura. Mot Syrianska kom tredje raka segern - Robert Åhman Persson fixade 1-0 på tilläggstid inför ögonen på den flyktade skyttekungen.

När Teteh Bangura, som för några veckor sedan lämnade AIK för spel i turkiska Bursaspor, hyllades i paus utbröt kvällens dittills största jubel på Råsunda.

Det säger en hel del om den succé Bangura hann göra i AIK-tröjan, men det säger ännu mer om underhållningsvärdet i första halvleken på nationalarenan.
AIK och Syrianska bjöd där på en orgie i bortslagna passningar och dålig bollbehandling.

Hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen, men matchens första avslut - en tam nick utanför av Nils-Eric Johansson - kom först i 33:e minuten.

I 67:e minuten kom en betydligt farligare AIK-nick: Mittbacken Alexander Milosevic gick upp på en frispark, bollen studsade i insidan av bortre stolpen och ut.

Båda lagen tvingades avsluta med tio spelare. Syrianskas Erkan Saglik blev utvisad i 82:a minuten efter en ful spark mot Viktor Lundbergs huvud. Lundberg kunde inte spela vidare, och AIK hade då redan gjort sina tre byten.

Matchen såg ut att sluta mållöst innan AIK:s inhoppande nyförvärv Lalawélé Atakora ordnade en frispark i 91:a minuten. Robert Åhman Persson sköt den rakt upp i krysset bakom Dwayne Miller - och AIK tog sin tredje raka seger i allsvenskan.

AIK-Syrianska 1-0
1-0 Åhman-Persson (92)