TV: Drömstart för ”Henke” i HIF-comebacken - Jönsson avgjorde mot ÖSK

Rasmus Jönsson såg till att det blev seger i bortamötet med Örebro.
- Jag är väldigt glad och lättad, säger "Henke" efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Helsingborg hade en tung vår i allsvenskan, och låg vid uppehållet på kvalplats i tabellen. Då valde HIF att sparka tränare Peo Ljung, och in kom i stället Henrik Larsson, som tränade laget när man åkte ur serien 2016.

I dag spelade HIF den första allsvenska matchen sedan ”Henkes” comeback, då man ställdes mot Örebro borta på Behrn Arena inför 7191 åskådare.

I Helsingborg var Andreas Granqvist tillbaka i startelvan efter en period med skador som bland annat gjorde att han missade landslagets EM-kvalmöten med Malta och Spanien nyligen.

Redan i den första minuten fick HIF en chans att ta ledningen genom Max Svensson, vars skott räddades till hörna av Oscar Jansson.

Tidigt i matchen tvingades HIF till ett byte, då David Boysen höll sig för baksida lår och var tvungen att kliva av. In kom i stället Wanderson.

Även ÖSK tvingades till ett oplanerat byte i den första halvleken då Carlos Strandberg klev av med en skada.

Några minuter före halvtid bröt Helsingborg dödläget. Rasmus Jönsson väggspelade med Mamudo Moro vid straffområdeskanten och Jönsson tryckte sig in i straffområdet. Därefter var Jönsson iskall och satte dit 1-0 från ett pressat läge.

- Det är skönt att det är vi som har varit mest effektiva, för det är det som vi har saknat lite tidigare den här säsongen, sade Jönsson till C More i halvtid.

Trots chanser för båda lagen blev det inga fler mål i den andra halvleken, och HIF vann med 1-0, säsongens första seger på bortaplan i allsvenskan. En av ÖSK:s hetaste chanser kom på stopptid, där Agon Mehmeti hade en boll i mål efter en stökig situation, men då hade domare Mohammed Al-Hakim redan blåst av.

Segern gör att Helsingborg lämnar kvalplatsen och går förbi Gif Sundsvall upp på 13:e plats i tabellen, dock med en match mer spelad. ÖSK ligger kvar på 10:e plats.

- Jag är väldigt glad och lättad, säger "Henke" till C More efter matchen.

I nästa omgång reser Helsingborg till Borås för att möta Elfsborg, medan ÖSK ställs mot Malmö FF på bortaplan.

Örebro SK: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Brorsson, Wright - Larsson, Rogic, Gerzic, Bertilsson - Prodell, Strandberg.

Helsingborgs IF: Joelsson - Holgersson, Granqvist, Liverstam, Eriksson - Landgren, Abubakari - Boysen, Jönsson, Svensson - Moro.