TV: Dubbla domarmissar fällde Malmö

Allsvenskans längsta hemmasvit är bruten. Malmö FF hade inte förlorat hemma på över ett år när IFK Göteborg kom på besök och vann med 2-1 efter ett segermål i slutminuterna.

Med knappt fem minuter kvar fick IFK Göteborg en frispark nära Malmös straffområde, nästan rakt utanför Johan Dahlins mål.
Nordin Gerzic hade bara varit på planen i två minuter när han skruvade bollen i stolpen. Hannes Stiller vräkte sig fram på returen och stötte in segermålet för bortalaget.
Malmö hade en lätt och behaglig medvind in i matchen sedan samtliga guldkonkurrenter spelat oavgjort. Efter 46 sekunder nådde den plötsligt orkanstyrka. Då nickade Tokelo Rantie, nästan pinsamt omarkerad, in 1-0 till hemmalaget på en hörna från Miiko Albornoz.
Viktigt för guldjagande MFF, som haft det svårt mot IFK Göteborg i ett par år. Senast skåningarna förlorade en allsvensk match på hemmaplan - den ådömda förlusten mot Helsingborg borträknad - var faktiskt mot Göteborg, i maj förra året. Senaste segern mot de blåvita i allsvenskan kom för två år sedan.

Målet till trots, det blev ingen seger den här gången heller. Ett stundtals idéfattigt IFK Göteborg, som inte vunnit på bortaplan sedan i april, arbetade sig in i matchen. Även om hemmalaget fick ny fart i andra halvlek så kom kvitteringen. Hannes Stiller var snabb i tanken när han i den 68:e minuten klackade en passning vidare på djupet mot en framåtrusande Tobias Hysén - som iskallt rullade in 1-1.
Malmö har haft problem med målskyttet sedan Mathias Ranégie och före honom Jimmy Durmaz försvann. På de fyra matcherna efter Ranégies flytt till Udinese har MFF bara lyckats göra fyra mål.
Den här gången räckte det enda målet inte ens till en poäng. Malmö stannar på fjärde plats i tabellen bakom AIK, Elfsborg och Häcken.

Här ovan kan du se segermålet. Och själv avgöra dels om Pontus Jansson verkligen gör något fel vid frisparken. Och dels om Hannes Stiller är offside eller inte.
Publicerad 2012-09-27 kl 21:56