TV: Dubbla pangträffar gav Kalmar årets första seger

Först en kanon från Melker Hallberg i den första halvleken. Sedan en perfekt frispark från Viktor Elm i den andra.
Superträffarna gav Kalmar säsongens första seger.

Pressade Kalmar tog i veckan en riktig krigarpoäng mot Malmö FF. I måndagens match mot Halmstad visade laget upp ett betydligt större självförtroende än tidigare under säsongen.

Kalmar öppnade matchen starkt. Redan i den tredje matchminuten kom också matchens första farlighet. Brassen Romario fick på ett riktigt bra skott från knappa 25 meter, men Isak Pettersson i Halmstads mål stod för en bra räddning.

Kalmar fortsatte att styra spelet i den första halvleken. Efter drygt halva halvleken slog Tobias Eriksson ett bra inlägg, men Mahmoud Eids nick gick utanför.

Till slut kom ledningsmålet för hemmalaget. Melker Hallberg fick på en praktträff från 25 meter och bollen letade sig in i Isak Petterssons vänstra kryss.

- Det är mitt näst snyggaste i karriären. Jag hade ett ännu snyggare här för några år sedan, sa målskytten Melker Hallberg till C More i halvtid.

Den andra halvleken var bara minuten gammal när Alexander Ruud Tveter sånär kvitterade för HBK. Hägg Johansson i Kalmar var dock med bra och lyckades styra undan skottet.

I stället utökade Kalmar ledningen. Med en perfekt slagen frispark överlistade Viktor Elm, en chanslös Isak Pettersson i Halmstad-målet.

Halmstad har inte gjort mål på fyra matcher i allsvenskan, vilket syntes på anfallsspelet.

Bortalaget kämpade febrilt för att få in ett reduceringsmål, men man var alldeles för ineffektiva i den sista tredje tredjedelen. Dessutom gjorde Kalmars Lucas Hägg Johansson flera jätteräddningar och såg till att matchen slutade 2-0.

- Vi gör inte mål igen trots bra chanser. Vi hade inte riktigt flytet med oss i avslutslägena. Vi gör inte mål och då går det inte att vinna. Sen gör Kalmar två jättefina mål, säger HBK-tränaren Janne Jönsson efter matchen.

2-0 skytten Viktor Elm var desto nöjdare.

- Oerhört skönt att få vinna. Som vi vinner i dag ger det oss en boost framåt. Vi tog ett steg i rätt riktning senast och fortsätter på samma sätt i dag.

Se högjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Kalmars startelva: Hägg-Johansson - Nouri, Biskupovic, V Elm, Thorbjörnsson - Eriksson, Romario, Hallberg, Johansson - Eid, D Elm

Halmstads startelva: Pettersson - Kojic, Liverstam, Johansson, Bengtsson - Alho, Mathisen, Pekalski, Haksabanovic - Kinoshita, Ruud Tveter