TV: Dundersuccé av Engvall – hattrickskytt när Djurgården mosade Örebro

Gustav Engvall har fått en pangstart på säsongen i Djurgården.
Anfallaren blev hattrickskytt mot Örebro och toppar nu allsvenskans skytteliga.
- Gurra gör tre fantastiska prestationer, så i dag får han stå i centrum, säger Magnus Eriksson till C More efter matchen.

Djurgården saknade både Kim Källström (avstängd) och Jonas Olsson (skadad) i dagens möte med Örebro – men stod ändå för en övertygande insats.

I den elfte minuten tog Djurgården ledningen i matchen när Gustav Engvall framspelad av Kerim Mrabti rullade in bollen till 1-0.

I den 32:a minuten var ÖSK nära en kvittering när Nordin Gerzic fick till en bra frispark, men Andreas Isaksson i Dif-målet sträckte ut till max och lyckades tippa bollen till hörna.

Strax innan halvtidsvilan slog sedan Gustav Engvall till igen för Djurgården och satte 2-0 från nära håll i straffområdet.

I den 52:a minuten kunde Engvall fullborda sitt hattrick då han nickade in ett inlägg från höger till 3-0 för Djurgården, hans femte mål för säsongen vilket gör att han nu toppar skytteligan i allsvenskan tillsammans med lagkamraten Magnus Eriksson.

Djurgården skulle även öka på till 4-0 i den andra halvleken. Ett skott från distans av Jesper Karlström styrdes på Kerim Mrabti och ställde Oscar Jansson i ÖSK-målet.

Segern gör att Djurgården klättrar upp till andra plats i allsvenskan, på samma poäng som Sirius, Östersund och AIK men med bättre målskillnad. Malmö FF toppar tabellen tre poäng före Dif med en match mindre spelad.

- Det var en bra Djurgårdsinsats. Det är en ära att vara kapten när vi spelar så här, säger vikarierande Dif-kaptenen Magnus Eriksson till C More efter matchen.

Ni saknar spelare som Kim Källström och Jonas Olsson och går in och presterar så här. Vad betyder det för er?
- Det är klart att vi saknar vikitga spelare, men det säger en del om Djurgården år 2017. Det är en fantastiskt härlig grupp och bra fotbollsspelare. Det ser lovande ut. Det är bara att fortsätta.

De två assist som Eriksson stod för gör att han nu toppar allsvenskans poängliga.

- Det är kul. Förra gången fick man göra mål, nu fick man göra assist. Gurra (Gustav Engvall) gör tre fantastiska prestationer, så i dag får han stå i centrum.

Örebro ligger på tolfte plats med åtta poäng.

I nästa omgång tar Djurgården emot IFK Göteborg hemma på Tele2 Arena medan ÖSK reser till Friends Arena för att möta AIK.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike, Ring - Rogic, Mårtensson, Gerzic, Sema - Sköld, Besara.

Djurgården: Isaksson - Beijmo, Une Larsson, Gunnarsson, Käck - Eriksson, Walker, Karlström, El Kabir - Engvall, Mrabti.