TV: Effektivt Kalmar vann lätt mot Syrianska

Hela förra säsongen förstördes av korsbandsskadan. Nu fick Mats Solheim äntligen debutera. Det tog fyra minuter - och så var första allsvenska målet gjort.
-Det är så otroligt skönt, säger han.

Att han verkligen tyckte det, kunde ingen undgå. Solheim studsade av glädje, vevade med armarna och snart hade han varenda kalmarit omkring sig.
Det var delad glädje när den är som vackrast.

Solheim, 25, kom från norska Sogndal inför förra säsongen. Redan i en träningsmatch mot AIK trasade han sönder ena knäet.

Ingen mer fotboll 2012.
-Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka och har verkligen längtat efter det här ögonblicket. Först och främst efter att få spela, säger norrmannen.
-Det var underbart att få göra mål, men det viktigaste var att vi vann.

Det gjorde Kalmar FF. Klara 3-0 (1-0) i den fotbollsallsvenska premiären borta mot ett Syrianska som den samlade expertisen redan dömt till nedflyttning. Hur det blir med den saken får vi svar på först om ett drygt halvår, men det är förstås ingen fördel att börja säsongen med att förlora direkt - och på hemmaplan, dessutom.

Och mot en motståndare som spelmässigt inte var överdrivet mycket vassare. Skillnaden i Södertälje stavades effektivitet och taktisk uthållighet.
Där bidrog Mats Solheim.

I 52:a minuten bytte han av Paulus Arajuuri. Fem minuter senare mötte han Måns Söderqvists hörna med pannan. Dwayne Miller hade fingrarna på bollen men lyckades inte hindra den från att rulla över mållinjen.

Söderqvist var inblandad i alla tre målen. Det första stänkte han in själv efter 14 minuter. Och på tilläggstid serverade han Jonathan McDonald fritt fram till 3-0.

Långt innan dess hade Özcan Melkemichel insett att matchen var förlorad.
-Vi hade inte tillräcklig energi och fart i spelet. Det kändes lite viljelöst. Matchen är egentligen död efter 0-2. Vi måste göra ett bättre försök. Jag är jättemissnöjd med andra halvlek. Det är inget snack, Kalmars seger var rättvis, säger Syrianskas tränare.

Nanne Bergstrand, kollegan i Kalmar, kom till premiären utan bland andra anfallaren Sebastian Andersson. Men oron för den offensiva effektiviteten var obefogad.
-Jag är väldigt nöjd med resultatet även om vi inte kommer upp i nivå spelmässigt.

Som om inte 0-3 var jäkligt nog för Syrianska: Robert Massi bars ut på bår med en befarad huvudskada.
-Han har huvudvärk. Det kan vara en hjärnskakning. Han kanske ska kolla på sjukhus, säger Özcan Melkemichel.

Publicerad 2013-03-31 kl 19:33