POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Efter förlusten - Axén sågar sin egen taktik

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Elfsborg körde över Örebro fullständigt under matchens första 30 minuter. Efteråt var Alexander Axén kritisk mot hur han formerade sitt lag i den första halvleken.
- Taktiskt dåligt av mig att inte spela 4-5-1. Där tappar vi initiativet, säger ÖSK-tränaren efter matchen.

Örebro har inte vunnit på bortaplan sedan den 14:e augusti i allsvenskan. I kvällens förlustmatch mot Elfsborg var laget fullständigt utspelat under den första halvtimmen.

- Taktiskt dåligt av mig i första halvlek att inte spela 4-5-1 som vi skulle ha gjort. Där tappar vi initiativet. Vi jobbar in oss i matchen i slutet av första och kommer ut lite bätte i andra. Man brukar jobba till sig marginaler, men vi är inte värda de marginalerna när vi inte riktigt gör det så bra som vi ska i första halvlek, sa en besviken Alexander Axén efter matchen.

Örebro fick heller inte anfallsspelet att stämma och chanserna var få. Lagets första avslut på mål kom efter 80 minuters spel.

- Det är inte godkänt, men sen beror det lite på hur man räknar. Avslut från 25 meter räknas oavsett. Sen kan det ju finnas bollar som dansar på mållinjen.

När chanserna väl skapades i matchens slutskede var avsluten alldeles för dåliga. ÖSK-tränaren riktade efter matchen stark kritik mot sina spelares oskärpa i avsluten.

- Vi kastar bort en del chanser när vi ska hålla på och chippa, i stället för att sätta dit bollen med en bredsida.

Se hela intervju med Alexander Axén i spelaren ovan.

Publicerad 2017-04-20 kl 21:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå