TV: Efter svaga insatserna - Elfsborg vann komfortabelt

Efter två svaga insatser är Elfsborg tillbaka i vinnarspåret igen.
Boråsarna imponerade stundtals, när Örebro besegrades med 3-0 på Borås Arena.

Efter 1-2 mot AIK och 0-3 mot Djurgården, var det ett mer bestämt Elfsborg i kvällens match. Örebro hade i sin tur inte vunnit på bortaplan i allsvenskan sedan den 14:e augusti förra året. Inte heller i dag åkte man hem med alla tre poängen.

Elfsborg stod för en imponerande första halvtimme. Laget visade prov på fart och fint passningsspel och man hade bud på flera mål. Mycket av hemmalagets spel gick via Emir Bajrami.

Redan i den tionde matchminuten nickade Viktor Prodell in 1-0, fint framspelad av Simon Lundevall. Strax efter ledningsmålet hade Elfsborg en jättechans att göra 2-0, men Bajrami sköt utanför.

I den 26:e minuten skadade sig halvlekens dittills kanske bäste spelare, Emir Bajrami. Bajrami, som varit rejält skadedrabbad de senaste åren tog sig i ryggslutet när han fick hjälp av planen.

Efter Bajramis skada jobbade Örebro sig in i matchen. Elfsborg fortsatte att ha kontroll på spelet, men närkingarna var inte helt ofarliga i sina omställningar. Bland annat fick Kennedy Igboananike ett friläge, men han blåstes av för offside.

- Jag kände inte alls igen oss i den första halvleken. Speciellt inte i början. Vi försökte ändra lite i försvarsspelet genom att få snabbare överflyttningar och högre press. Det funkade lite bättre i slutet på halvleken, sa Örebros tränare Alexander Axén i pausen.

Den andra halvleken var betydligt jämnare än den första. De gulsvarta från Borås styrde dock fortsatt stora delar av spelet.

I den 65:e minuten utökade Elfsborg sin ledning. Det var mittbacken Joakim Nilsson som höll sig framme på en hörnretur och stötte in 2-0. Hans första allsvenska mål i Elfsborgströjan.

- Det har varit nära några gånger tidigare. Skönt att göra det nu, säger målskytten Joakim Nilsson efter matchen.

Sett till bollinnehavet var matchen ganska jämn, men Örebro var alldeles för uddlösa i den sista tredjedelen. Bortalagets första skott på mål kom först efter 80 minuter.

Örebro hade två farliga reduceringslägen i slutskedet av matchen, men Elfsborgs seger var aldrig hotad.

I matchens sista minut fälldes Issam Jebali och Elfsborg fick straff. Simon Lundevall gjorde inget misstag och satte dit 3-0.

- Vi börjar bra fram tills Emirs skada. De skapar inte mycket i första halvlek. De får några lägen i andra, men skönt med tre poäng. Jag tycker vi hade lite trötta ben ett tag i andra och det var stundtals lite oskärpa i uppspelen. Men som helhet var det skön laginsats och kämpainsts från laget, säger Joakim Nilsson.

Elfsborg: Stuhr Ellegard - Manns, Horn, Nilsson, Lundqvist - Lundevall, Olsson, Jebali, Bajrami - Prodell, Frick

Örebro SK: Jansson - Lorentzon, Almebäck, Hines-Ike, Ring - Ayaz, Gerzic, Mårtensson, Omoh - Igboananike, Besara