TV: Efterlängtad bortaseger för Kalmar - Sachpekidis matchvinnare

Kalmar FF knep en välförtjänt trepoängare mot Helsingborg på Olympia, där laget vann med 2-1 på fredagskvällen Bortalagets 18-årige Filip Sachpekidis blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Segerskytten framhöll hela laget, men särskilt Tobias Eriksson, mittfältaren som kvitterade när Helsingborg ledde med 1-0.

- Otroligt viktigt mål som Tobbe gör, det låg till stor del bakom vinsten, det målet gav oss kurage, sade Filip Sachpekidis.

Och om sitt eget segermål:

- Viktor (Elm) nickade ner, ett fantastiskt bra förarbete, så det var bara att sätta dit den.

Kalmar bjöd visserligen hemmalaget på matchens första målchans efter en försvarsmiss. Bollen hamnade framför Jordan Larsson. 18-åringen blev fri rakt framför målet men fick en dålig touch så bollen gled ifrån honom. Kort senare avslutade Larsson ett anfall med ett skott i stolpens utsida.

Kortvarig glädje
Emmanuel Boateng  pricksköt 1-0 till Helsingborg strax efter pausen, bollen in i målets bortre hörn. Glädjen för hemmasupportrarna blev kortvarig, för ett par minuter in på andra halvleken pangade Tobias Eriksson in 1-1. Välförtjänt, ty Kalmar var bättre på mittfältet och i försvaret, lagdelar som inte gav Helsingborgsspelarna mycket utrymme.

Helsingborgs målvakt Pär Hansson skadade sig i en kollision med Kalmars David Elm efter drygt en kvart, tvingades byta och ersattes av Matt Pyzdrowski , som genast sattes på prov. Med tjugo minuter kvar bytte Kalmar in Rasmus Elm på centrala mittfältet. Kalmar styrde matchen och hade 2-1 genom Marcus Antonsson - trodde alla - men bollen rensades undan på mållinjen. Returen, med halva målet öppet, brände Tobias Eriksson.

Men det blev alltså 2-1 för Kalmar en kort stund senare när Filip Sachpekidis fick fin träff sedan Viktor Elm nickat ner bollen i straffområdet.

Hånade ex-spelare
Kalmar kom till Olympia med bara en vinst på sju matcher. Så det var en välbehövlig trepoängare i en normalt svår bortamatch. Mitt i glädjen var det en tårögd Marcus Nilsson, tidigare många år i Helsingborg, vars röst brast när han efter matchen skulle kommentera ropen från hemmasupportrarna: "Marcus Nilsson är en hora".