TV: El Kabir ut på bår när Gefle slog Mjällby

Det slutade i dubbla smällar för Mjällby.
Först förlorades matchen mot Gefle med 0-1 - sedan knäskadades Moestafa El Kabir.
Den stora anfallsstjärnan som nu blir borta från spel i en månad.

Det var i en situation där skadeförföljde El Kabir vred till knäet när han tog emot en boll. Klockan hade bara hunnit ticka fram till den 25:e minuten när skadan visade sig vara så illa att Mjällbyanfallaren fick bäras ut på bår.
Efteråt undersöktes han av matchläkaren.
-Det är ledbandet som fått sig en törn. Ligamentet på insidan är förmodligen uttänjt. Han hade vansinnigt ont, sade Mjällbys massör Mats Book, och trodde att El Kabir blir borta från spel i upp till en månad.

Orlov gjorde målet

Kortsiktigt tungt för Mjällby, förstås, för att laget tappade offensiv spets när de jagade en kvittering. Gefles anfallare, Jakob Orlov, hade sju minuter innan El Kabirs skada nämligen gett hemmalaget ledningen, ett mål som visade sig bli matchens enda.

Men även långsiktigt var söndagen tuff för Blekingelaget, som nu får kriga i kampen om kvalstrecket utan sin främste anfallare.
För 0-1-förlusten mot Gefle gjorde att laget drogs med i den striden på allvar.
-Det finns inget hokus pokus, vi har varit medvetna om den här situationen länge, men har fortfarande bara fokus på nästa match, sade Mjällbytränaren Peter Swärdh.
Gefle å andra sidan är inblandat i samma kamp. Men laget är på väg att lämna den där kvalplatsen som de parkerat på under stora delar av säsongen. Nu är gästrikarna uppe på samma poäng som Syrianska, som ligger på platsen strax ovanför strecket.
Och Gefle har dessutom bara två poäng upp till just Mjällby.

"Segrarna har stärkt oss"

-Vi har varit fast i botten väldigt länge och då går det bara inte att knäppa med fingrarna för att striden ska bli klar. Men de här segrarna nu på slutet har stärkt oss, sade Gefles tränare, Per Olsson, och ser ljust på framtiden.

-I den här matchen hade vi dessutom ett bättre passningsspel än på länge. Det skapade ett lugn i laget och vi kunde spela sansat, fortsatte Olsson.
Och det var, till synes, ett lugnt Gefle som slog ett Mjällby som inte skapade särskilt mycket framåt. Moestafa El Kabirs ersättare, Marcus Ekenberg, hade en ribbträff i upptakten av den andra halvleken.