POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Eldderbyt dyrt för Dif och AIK - kan kosta halv miljon

Effektfullt och vackert, tycker vissa.
För farligt, enligt andra. Klart är att Djurgården och AIK får dryga böter efter bengalbränningen i Stockholmsderbyt.

Inramningen till premiärmötet i allsvenskan (0-0) klubbarna emellan var magnifik. Närmare 30 000 på Råsunda bjöd upp till sång och matchen igenom var stämningen på topp. Men före avspark hälsades spelarna välkomna med två brinnande tifon.

På AIK:s Norra Stå tändes massvis av bengaliska eldar, medan Dif-läktaren på motsatt planhalva körde gula, blå och röda rökbomber. Pyroteknik som smugglats in trots att arrangören Dif satsat på ökad visitation och fler vakter som skulle förhindra just ett sådant scenario.

– Jag är oerhört besviken över att det blev som det blev. Det är djupt olyckligt, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till DN.

Enligt tidningen riskerar tvillinglagen nu så mycket som en halv miljon kronor i böter efter matchen. DN skriver att tariffen skiljer sig beroende på hur många pjäser som använts; 1-3 pyrotekniska föremål ger 15 000 kronor i kostnader, 4-10 föremål kostar 25.000, och handlar det om ännu fler kan den maximala summan stanna vid 500 000 kronor. Så höga böter har dock aldrig utdelats tidigare.

– Vi gör en helhetsbedömning. Bötesbeloppet beror på hur många pjäser det var fråga om, hur farligt det var och om något kastats in på planen, säger disciplinnämndens Khennet Tallinger.

Publicerad 2011-04-06 kl 11:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå