TV: Elfsborg fortsatt obesegrat hemma - Hedlund sänkte Häcken

Elfsborg är fortfarande utan allsvensk förlust på hemmaplan. Och Häcken har fortfarande inte vunnit i Borås. Det 23:e försöket slutade också det med hemmaseger, 1-0

Inför matchen handlade det mycket om statistik. Elva segrar för Elfsborg och lika många oavgjorda när Häcken varit på besök.

Det var nu trenden skulle brytas.

- Är det sant? Det får bli första gången nu, förklarade Häckens Alexander Jeremejeff inför matchen.

Men det stannade vid en förhoppning. Elfsborg fortsätter att agera stabilt och stärkte nu sin position i toppstriden. Huvudtränare Magnus Haglund sträckte också högernäven i luften när slutsignalen gick.

7 220 åskådare fick se Elfsborg dominera det mesta av spelet under den första halvleken. Boråslaget, som snittat över två mål i hemmamatcherna så här långt under säsongen, skapade en rad möjligheter framför Christoffer Källqvist i Häckens mål. Hemmalaget utnyttjade ytorna längs båda kanterna och såväl Simon Hedlund, som Viktor Claesson, Marcus Rohdén och Anders Svensson var alla nära att spräcka nollan. Men det dröjde ända till den 36:e minuten innan 1-0 kom. Också den möjligheten såg ett tag ut att försvinna i intet innan bollen slutligen hamnade framför Simon Hedlund som säkert tryckte in ledningsmålet.

Få avslut
Häcken hade svårare att komma till avslut. Kontringsförsöken stoppades säkert av hemmaförsvaret och när en frispelad Alexander Jeremejeff fick lagets bästa möjlighet stod sista utposten Kevin Stuhr Ellegard i vägen.

Efter paus skiftade matchen ansikte totalt. Gästerna flyttade upp spelet och skapade långa stunder också ett rejält tryck mot hemmamålet. Simon Sandbergs volleykanon efter hörna var nära att ordna kvittering men touchades tätt utanför och Nasiru Mohammeds upplagda läge slutade med ett helt misslyckat skott.

Gustafson utburen
Med bara sex minuter kvar av ordinarie matchtid fick också lagets stortalang Simon Gustafson bäras av planen sedan han fått en rejäl smäll i en närkamp. Häcken som då gjort alla sina byten fick slutföra matchen med tio man - och kom aldrig riktigt nära kvittering under slutminuterna.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Lagen:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns, Holmén, Jönsson, Lundqvist - Rohdén, Svensson, Hedlund, Claesson, Zeneli - Frick

Häcken: Källqvist - Sandberg, Wahlström, Zuta, Arkivuo - Gustafson, Abubakari, Gustafson - Mohammed, Jeremejeff, Binaku.

Publicerad 2015-07-12 kl 16:52