TV: Elfsborg klara för cupsemi - slog ut Hammarby

Fyra matcher, fyra segrar. Nu har Elfsborg bara ett hinder kvar, Örebro, innan det är finaldags i Svenska Cupen.

För Elfsborg är Svenska Cupen enda chansen till spel i Europa under 2015. Efter kvartsfinalsegern mot Hammarby är laget ett steg närmare målet. Boråsarna fick en drömstart på matchen. Efter fyra minuter hittade Anders Svensson, med en fin lyftning Sebastian Hedlund som var stark i duellen med Thomas Guldbrand Christensen och placerade iskallt in 1–0.

I den första halvleken fortsatte Elfsborg att dominera matchen och höll i bollen. Svensson tilläts styra spelet från sitt mittbacksposition och sattes inte på några större prov. Det kunde och borde varit en större ledning i paus då Claesson, Frick, Hedlund skapade flera heta målchanser men Johannes Hopf hade både turen och skickligheten med sig.

Nanne Bergstrand valde att agera direkt till den andra halvleken. Fembackslinjen skrotades för en fyrbackslinje och 4-4-2. Ut med Thomas Guldbrand Christensen och in med Lars Fuhre.

Ett skifte som föll väl ut för Hammarby. Linus Hallenius fick en jättechans att kvittera men Kevin Stuhr Ellegaard stod för en fantastisk fotparad. Dryga fem minuter senare var det dags att dra ner rullgardinen för Hammarby. Efter en hörna studsade bollen fram till en helt omarkerad Anders Svensson som enkelt satte dit 2–0 tack vare att Stefan Batan upphävt offsiden. Efter ännu en hörna och ännu ett svajigt försvarsuppträdande från Hammarby kunde Per Frick peta in 3–0. Ett mål som blev matchens sista.

För Elfsborgs del väntar nu Örebro i semifinalen. Sista hindret på vägen fram till finalen för laget från Borås.

Publicerad 2015-03-15 kl 15:18