TV: Elfsborg körde över Halmstad - Lundevall tvåmålsskytt

Elfsborg körde över Halmstad med 3-0 på Borås Arena.
Då klev Simon Lundevall fram som tvåmålsskytt.

Elfsborg genrepade under lördagen mot Halmstads BK inför den allsvenska premiären mot Malmö FF på hemmaplan. Det blev i slutändan ett fint besked för Borås-laget, som inte hade allt för stora problem med att besegrade HBK.

Elfsborg inledde i rasande fart och tog redan i den x minuten ledningen i matchen. Laget slog en kort hörna, som resulterade i att Simon Lundevall fick läge utifrån och skruvade in matchens första mål. Elfsborg skapade därefter fler chanser, där Robert Gojani var nära med ett skott utifrån, som styrdes över mål.

Men hörnan förde också något gott med sig. Elfsborg slog åter en kort hörna, där laget därefter rullade upp bortalaget, med flera passningar i laget, varav en klack, samtidigt som Viktor Prodell blev fri framför mål och stötte in 2-0.

Elfsborg gick till halvtidsvila med en 3-0-ledning efter ytterligare ett mål av Lundevall från straffpunkten och kontrollerade därefter matchen. Lundevall var i andra halvlek nära att bli tremålsskytt, men fick se Malkolm Nilsson rädda hans friläge.

Halmstad stack emellanåt upp vid kontringar, men var aldrig riktigt nära att hota hemmalaget, som därefter tog med sig ett fint formbesked till allsvenskan.

Publicerad 2018-03-24 kl 16:48