TV: Elfsborg körde över Kalmar - Jebali och Gustavsson tvåmålsskyttar

Elfsborg körde över Kalmar FF på Guldfågeln Arena.
Daniel Gustavsson och Issam Jebali blev tvåmålsskyttar i 5-1-segern.
- Det var skönt för oss att få det här svaret, säger Gustavsson till C More.

Allsvensk premiär på Guldfågeln Arena när Kalmar FF tar emot Elfsborg. Då var det inte mycket för hemmalaget att jubla över.

Efter en dryg kvart tvingades gästernas Jon Jönsson lämna planen efter att ha fått en tuff smäll mot huvudet. Backen ersattes av Jörgen Horn.

Den första halvleken slutade mållöst - men i andra väntade en målexplosion.

Fem minuter in i andra halvlek fick Kalmar straff efter en tydlig hands i Elfsborgs straffområde. Romario rullade in 1-0 bakom Kevin Stuhr-Ellegaard.

Åtta minuter senare kom Elfsborg tillbaka målmässigt när Per Frick gick upp starkt och nickade in bollen.Drygt fem minuter senare kom också 2-1 för Elfsborg. Daniel Gustavsson rann igenom försvaret och rullade in bollen.

Issam Jebali utmanade och satte 3-1 för Elfsborg innan Gustavsson stod för en kopia på sitt första mål. Återigen rundade han målvakten och placerade dit bollen till 4-1.

- Jag försökte runda honom och det gick vägen, säger Gustavsson om sina nästintill identiska mål.

Jebali avslutade sedan målskyttet och blev även han tvåmålsskytt i och med sitt 5-1-mål.

En rejäl smäll för Kalmar FF hemma på Guldfågeln Arena.

- Det är en usel insats, säger KFF-tränaren Peter Swärdh.