TV: Elfsborg malde ner DIF: "Längesedan vi spelade så bra"

Strålande spel och mängder med målchanser. Elfsborg vann med 3-1 och visade framför allt i den första halvleken varför man är bäst i Sverige just nu. Ändå hade Djurgården ledningen med 1-0 i paus.
-Det var overkligt att gå in med 0-1 i halvtid. En frustrerande första halvlek, men vi orkade fortsätta och fick betalt i andra, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Och det blev ordentligt betalt då IFK Göteborg inte klarade av Trelleborg på bortaplan. Elfsborg tackade för hjälpen och vann med 3-1. Men det tog ett tag innan man kunde säkra poängen och utropa sig som serieledare.

Daniel Sjölund hade gett Djurgården ledningen på straff efter 40 minuter. Ett sällsynt Djurgårdsanfall resulterade i straff sedan Anders Wikström fått omkull Hrvoje Milic i straffområdet. Milic firade direkt när Martin Ingvarsson blåste för straff och kunde fortsätta så även efter att Sjölund placerat in bollen bakom Ante Covic.

Elfsborgsdominansen var annars total i den första halvleken. Skottstatistiken efter 45 minuter stannade på 15-3 i boråsarnas favör.

-Det var längesedan vi spelade så bra fotboll, det var nästan bara anfallsfotboll, säger lagkaptenen Martin Andersson.

Men det var i den andra halvleken som målen kom.
Denni Avdic bytte av Martin Ericsson, en i raden av målsumpare, och vände matchen.
-Han skulle ligga hela vägen fram med två centrala forwards, bredvid James Keene. En offensiv rockad.

Avdic kom in efter 69 minuter och tio minuter senare sköt han 1-1 mellan benen på Oskar Wahlström i Djurgårdsmålet. Wahlström som fick ersätta skadade Pa Dembo Touray som fick lämna planen med hjälp av en bår.
-Till slut fick vi målet och sedan gick vi inte för oavgjort, tvåan kom som en befrielse sen, berättar Martin Andersson.

Ledningsmålet kom bara två minuter efter kvitteringen.
Vänsterbacken Mathias Florén slog inlägget och Avdic bröstade fram bollen till Daniel Nordmark som tryckte in 2-1 inför det gula havet av folk på Borås Arena. 3-1 kom på ett självmål och Elfsborg är därmed i toppen av tabellen.

-Det känns väldigt skönt, nu är vi det bästa laget för tillfället, myser Martin Andersson.