TV: Elfsborg upp i serieledning - Nilsson avgjorde sent

BORÅS: Anders Svensson och Henrik Larssons tjafs i den första halvleken tände till matchen på Borås Arena. Det var dock en annan veteran, Lasse Nilsson som fixade tre poäng till Elfsborg.

Elfsborg kopplade greppet omgående hemma i Borås och Helsingborg med en fembackslinje sjönk bara lägre och lägre. Henrik Larssons idé med både Dahlberg och Simovic på topp innebar många långa bollar och att Elfsborg utan problem kunde dominera matchen.

Precis innan paus kom dock kallduschen för Elfsborg som missat flera fina chanser. Adam Lundqvist drällde med bollen, Darijan Bojanic var pigg och snodde boll innan han serverade Emil Krafth som dundrade in bollen så hårt att nätet fick lagas till den andra halvleken.

Bara minuter tidigare hade de forna landslagskompisarna, Anders Svensson och Henrik Larsson hamnat i en ordväxling vid sidlinjen efter att Svensson fått frispark mot sig i duell med Robin Simovic. Situationen avslutades med att Svensson med glimten i ögat skrek ”Sluta skrik för i helvete” till Larsson.

I den andra halvleken växte Pär Hansson och stod i vägen för det mesta som Elfsborg slängde iväg mot honom. Lasse Nilsson var nära att cykelsparka in bollen innan Viktor Claesson klev in i handlingen. Först tog han bollen och gick på en soloräd innan han avslutade tätt intill stolpen för Pär Hansson.

Tre minuter senare fixade Claesson straff för Elfsborg när han gick omkull i duell med Frederik Helstrup Jensen. Något som fick forne Elfsborgsprofilen, Johan Larsson att twittra: ”Ojämna lag när Vigge är på banan!”.

Men Pär Hansson knep Simon Lundevalls ganska svaga straff. Efter det var det Pär Hansson mot Elfsborg och den duellen såg målvakten ut att vinna på knock efter att ha stått i vägen för avslut från nära håll av både Per Frick och Lasse Nilsson.

Men med bara minuter kvar på Borås Arena fick matchens spelare, Arber Zeneli bollen, fintade bort Jere Uronen innan han slog en så perfekt passning att den såg ut att överraska Lasse Nilsson. Veteranen gjorde dock inget misstag utan rullade in 2-1 till Elfsborg. Ett mål som ser till att laget tar över serieledningen om än tillfälligt.

Publicerad 2015-05-20 kl 20:58