TV: Elfsborg upp på andraplats

Elfsborg går mot en säker seger mto IFK Norrköping som forsätter att läcka bakåt.

Slitna efter långresa till Azerbajdzjan, 120 minuters spel i stark värme och nervpirrande straffläggning?

Glöm det!

Tre dagar efter den utflykten utklassade Elfsborg gästande IFK Norrköping med 3-0 (1-0).

Segern mot Inter Baku i Europakvalet i torsdags verkade tvärtom ha inneburit en rejäl boost av självförtroendet. Boråslaget rivstartade och bjöd hemmapubliken på både snabbt, offensivt, tekniskt och finessrikt spel under inledningen.

Anders Svensson fördelade bollar — slog han bort en enda passning under de först 45 minuterna? — och framåt skapade Viktor Prodell, Mikkel Beckman och Marcus Rohdén stor oro i Norrköpings försvarsled.

Det dröjde bara tio minuter innan 1-0 kom. Elfsborg rullade upp gästernas försvar med fyra-fem väggpass och Marcus Rohdén kunde elegant placera in bollen utom räckhåll för David Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet. Östgötarna som glatt sig åt nio gjorda mål på de tre senaste matcherna skapade nu bara någon enstaka farlighet på hela matchen.

Bara kvarten in på andra halvlek kom också 2-0. David Mitov Nilsson räddade visserligen Johan Larssons straff — men när elfsborgskaptenen själv var först framme på returen hann IFK-målvakten inte med. Tre minuter senare punkterades matchen definitivt när Simon Hedlund sköt direkt på Daniel Mobaecks fot. En "hockeystyrning" som helt ställde Mitov Nilsson.

Publicerad 2014-07-27 kl 18:35