TV: Elfsborgs galna vändning - hänger med i guldracet

Elfsborg fixade tre poäng efter en dramatisk vändning borta mot Gefle. På övertid kunde Marcus Rohdén avgöra från elva meter.
– Jag var säker på att jag skulle sätta den, säger Rohdén till C More.

Elfsborg hade chansen att gå upp i delad serietopp på samma poäng som de två kamratföreningarna, Norrköping och Göteborg vid en seger mot Gefle. Efter första halvtimmen var det inte mycket som talade för gästerna. Först nickade Jonas Lantto in 1-0 strax utanför straffområdet, därefter serverade Kwame Bonsu nästintill öppet mål för Johan Bertilsson som med viss tur kunde få in bollen.

- Jag tycker vi känns taggade inför start. Sen var det något som hände i första. Vi tappar in två bollar och får en pisstart helt enkelt. I andra halvlek gör vi en riktigt bra prestation och driver spelet, skapar mycket målchanser och om man får säga så så tycker jag att det är ett rättvist resultat, säger Rohdén.

Allsvenskans bäste målskytt sett till antal spelminuter är Viktor Prodell. Anfallaren skulle ge liv i matchen för Elfsborg efter att ha fått en fin passning av tidigare Gefle-spelaren Simon Lundevall. I andra halvlek var det Elfsborg för hela slanten. Nyförvärvet Niklas Gunnarsson kvitterade och matchen såg ut att sluta oavgjort. Då drev inhopparen Viktor Claesson upp bollen, gick omkull i straffområdet och Kristoffer Karlsson tvekade inte utan dömde straff. Elfsborgs tredje straff för säsongen – den första som gick i mål från Marcus Rohdéns fot.

- Jag var ganska bestämd. Självsäker om man får säga så. Jag visste att jag skulle sätta den, säger Rohdén.

Gefle som tappade 2-0 till 2-3 på övertid hade inte mycket positivt att ta med sig. Mittbacken David Fällman försökte sätta ord på känslorna men fick inte fram särskilt mycket.

- Vi torskar i 95 minuten. Vet inte om jag kan hitta något bra. Det känns ingenting, det känns piss, säger han till C More.

Segern för Elfsborg gör att toppen av allsvenskan tätar till sig ännu mer. Nu står IFK Göteborg, Elfsborg och IFK Norrköping alla på 38 poäng efter 19 omgångar.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-12 kl 20:53