TV: Elfsborgs nyförvärv hattrick-hjälte mot Gif Sundsvall

Ettan kom.
Tvåan kom.
Trean kom så småningom för Elfsborgs hattrickhjälte Issam Jebali.

Issam Jebali blixtrade till liv i mötet med Gif Sundsvall. Nyförvärvet från Värnamo hade gått mållös i tre matcher när han plötsligt fick spräcka sin allsvenska nolla och därmed göra 2-0 på gästerna.

Därefter bjöd anfallaren på ytterligare två mål och fullbordade därmed ett äkta hattrick i 4-0-krossen.

En seger som var viktig för Elfsborg som hade tagit två poäng på de tre senaste matcherna. Den senaste månaden har varit poängmässigt skral för Magnus Haglunds gäng - som dock ställdes mot ett lag med ännu svagare form.

Gif Sundsvall kryssade förvisso, 0-0, mot Hammarby i den senaste omgången men har haft problem med försvarsspelet. Inför mötet mot Bajen hade Sundsvall släppt in nio mål på tre matcher.

Issam Jebali förenklade inte livet för norrlänningarna.

Men det skulle bli en doldis som spräckte nollan i matchen. Jon Jönsson, Elfsborgs mittback som inte gjort mål sedan september 2013, nådde högst på en hörna och satte 1-0 efter 19 minuter.

Jönsson tvingades senare bryta matchen på grund av skada.

- Jag försökte få kontakt med honom men han var inte kontaktbar, säger Simon Hedlund till C More i halvtid.

Elfsborg klarade sig bra trots Jönssons frånvaro. För en kvart in i den andra halvleken gjorde nyförvärvet från IFK Värnamo, Issam Jebali, sitt första allsvenska mål som betydde 2-0.

Bara minuter senare höll sig Jebali framme igen och nickade in sitt andra mål för kvällen.

Jebali fullbordade sitt hattrick i den 73:e minuten när han iskallt chippade in 4-0.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Elfsborgs elva: Stuhr Ellegaard - Manns, Horn, Jonsson, Lundqvist - Hedlund, Hauger, Claesson, Lundevall - Jebali, Prodell.

Sundsvalls elva: Naurin - Larsson, Tranberg, Danielsson, Olsson - Rajalakso, Suljevic, Krogh Gerson, Granat - Silva, Eklund.