TV: Eliasson-show - leder assistligan efter Peking-seger

IFK Norrköping besegrade Kalmar FF med 2-0 - då bjöd Niclas Eliasson på två nya assist.
Nu leder yttermittfältaren allsvenskans assistliga.
- Verkligen kul att spela just nu, säger Eliasson till C More.

Kalmar FF har en hel del skador och avstängningar just nu. Hela tio spelare missade tisdagskvällens match mot IFK Norrköping. Det gäller Ole Söderberg, Ismael, Stefan Larsson, Viktor Agardius, Rasmus Elm, David Elm, Herman Hallberg, Melker Hallberg, Måns Söderqvist och Papa Diouf. Då fick tränaren Peter Swärdh bland annat ge 17-årige anfallaren Edvin Crona sin startdebut i allsvenskan.

Men trots läget var det KFF som skapade den första riktigt heta målchansen. Efter tolv minuters spel sköt Romario i stolpen från en position några meter utanför straffområdet. Bollen studsade sedan på Peking-keepern Michael Langer innan hemmalaget kunde rensa till hörna.

I den 35:e minuten satte dock hemmalaget 1-0. Efter en kort hörna och sedan ett inlägg av Niclas Eliasosn skarvade Jon Gudni Fjoluson in bollen i det bortre hörnet.

- En bra passning, jag får den på huvudet. Fint är det, säger Fjoluson till C More.

Du har redan gjort två mål nu, vad säger du om din målproduktion?
- Det är hundra procent ökning. Det brukar vara ett per år, men nu är det två (skratt).

David Moberg Karlsson fick chansen från start som anfallare i IFK Norrköping och han skapade många lägen under matchen. I den 53:e minuten var han nära att fullborda ett läckert mål när han tog sig förbi flera Kalmar-spelare men misslyckades överlista keepern Lucas Hägg Johansson.

Några minuter senare gjorde dock Nicklas Bärkroth 2-0 till Peking, efter fint förarbete av Niclas Eliasson. Det var Eliassons andra assist för kvällen och femte totalt i allsvenskan i år, och därmed leder han assistligan.

- Det kändes bra i dag. Jag fick många bra en mot en-situationer, säger Eliasson.

- Det är verkligen kul att spela fotboll just nu, det är bara att fortsätta köra på.

Matchen slutade 2-0 till IFK Norrköping, som nu ligger tvåa i tabellen - tre poäng bakom ettan Malmö FF. Peking har dock en match mer spelad än konkurrenten. Kalmar FF ligger kvar som nästjumbo, på fem poäng.

- En rättvis Norrköping-seger, det är ganska tydligt, säger Kalmars tränare Peter Swärdh till C More.

Hur orolig är du för Kalmar den här säsongen?
- Vi har en utmaning framför oss. Det handlar om att dag för dag hitta små detaljer och förbättra helheten, och samtidigt efterhand få tillbaka lite spelare så att vi kan jobba med lite fler möjligheter. Det tålamodet måste vi ha och vi måste göra hundraprocentiga insatser. Vår arbetsinsats här i dag var stark, men det var en rättvis seger för Norrköping.

IFK Norrköpings startelva: Michael Langer - Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jon Gudni Fjoluson, Christopher Telo - Niclas Eliasson, Gudmundur Thorarinsson, Daniel Sjölund, Nicklas Bärkroth - Sebastian Andersson, David Moberg Karlsson

Kalmar FF:s startelva: Lucas Hägg-Johansson - Anton Maikkula, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri - Mahmoud Eid, Tobias Eriksson, Romario, Svante Ingelsson - Edvin Crona