TV: Elm avgjorde sent för Kalmar - HIF:s tunga trend fortsätter

Mötet mellan Kalmar och Helsingborg såg länge ut att gå mot oavgjort.
Men i slutminuterna klev lagkapten Viktor Elm fram och frälste KFF på Guldfågeln Arena.

Se Elms avgörande mål i spelaren.

Inför dagens match hade Kalmar FF tre raka matcher utan seger, i vilka man kryssat samtliga. Samtidigt kom Helsingborg till Kalmar utan seger i sina fyra senaste matcher, i vilka man förlorat två. Således var det två lag som var ute efter trendbrott som drabbade samman på ett soligt Guldfågeln Arena.

Den första halvleken var länge utan större målchanser, men i slutminuterna  fick Kalmar en bra chans där Viktor Agardius fick på ett bra skott som räddades av Markus Holgersson.

- Det är en bra räddning, sade Holgersson till C More i paus.

I den andra halvleken hade båda lagen bra chanser att ta ledningen. Båda målvakterna fick bekänna färg, och med fem minuter kvar räddade Anders Randrup en nick på mållinjen - något som såg ut att kunna bli poängräddande för HIF.

Men på den efterföljande hörnan höll sig Viktor Elm framme och sköt in 1-0 med högern, ett resultat som stod sig matchen ut.

Segern var Kalmars första på de fyra senaste matcherna, medan Helsingborg nu har fem raka matcher utan vinst, varav tre förluster.

I den haltande tabellen klättrar Kalmar upp på elva poäng, vilket ger en åttondeplats. Helsingborg å sin sida ligger kvar på tolfte plats med åtta poäng.

I nästa omgång tar Helsingborg emot AIK på Olympia medan Kalmar reser till Hisingen för att möta Häcken.

Kalmar: Hägg Johansson - Nouri, V Elm, Aliti - Johansson, Söderqvist, R Elm, Romario, Agardius - El Kabir, Maxwell.

Helsingborg: Joelsson, Landgren, Randrup, Moro, Jönsson, Eriksson, Abubakari, Svensson, Wanderson, Weberg, Holgersson.