Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Engvall avslutade med hattrick

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg firar.

IFK Göteborg fixade stora silvret i fotbollsallsvenskan och Lasse Vibe blev skyttekung.

Nu väntar en osäker höst med många frågetecken kring spelartruppen.

- Jag vill ha flera besked den här veckan som kommer, säger klubbens sportchef Mats Gre

Blåvitt vann med 5—1 mot Halmstad och säkrade andraplatsen bakom Malmö FF. Lasse Vibe gjorde ett mål (hans 23:e den här säsongen) och Gustav Engvall tre. Det var en snygg säsongsavslutning. Men guldet var aldrig nära för göteborgarna.

- Men vi har gjort det riktigt bra i år. Det är synd bara att Malmö FF ryckte så tidigt och att vi aldrig ens var nära att komma ikapp dem, säger Lasse Vibe.

Flyttrykten

Den danske anfallaren är en av många spelare som omgärdas av flyttrykten i IFK Göteborg. Framtiden är osäker även för bland andra May Mahlangu och Jakob Johansson som båda har utgående kontrakt. Det är dessutom redan bestämt att Ludwig Augustinsson och Kjetil Waehler lämnar klubben.

Inlånade Diego Calvo och Kenneth Zohore får snart besked om de erbjuds permanenta kontrakt eller inte.

- Jag vet inte vad som händer, och jag har inte heller något att ta ställning till. Jag har mer än ett år kvar på mitt kontrakt, och jag är i en bra situation. Det är klart att jag är sugen på något annat om det kommer något riktigt bra, men inte annars, säger Vibe.

Guldutmanare 2015

Sportchefen Mats Gren har fullt upp det kommande halvåret innan allsvenskan börjar på nytt igen. I januari börjar övergångsperioden.

- Jag kommer att sätta mig ner med de spelare som har utgående kontrakt, innan de åker iväg. Jag vill ha besked av dem, så jag vet vad de vill. Därefter vet jag själv hur vi ska gå vidare.

Lasse Vibe tror att Blåvitt — som i och med andraplatsen är garanterat kval till Europa League — kan få ihop ett riktigt bra lag även 2015.

- Det är fortfarande väldigt många frågetecken och vi vet redan att vi kommer att tappa några spelare. Det är svårt att veta exakt vilket lag vi kommer att ha, men om vi får bygga vidare på det vi har nu så tror jag att vi kommer att vara med och utmana om SM-guldet nästa år.

IFK Göteborg: Alvbåge - Salomonsson, Bjärsmyr, Waehler, Augustinsson - Smedberg-Dalence, Mahlangu, Johansson, Rieks - Vibe, Engvall

Halmstad: Lukic - Westerberg, Liverstam, Magyar, Baffo - Steindorsson, Gyan, Rojas, Ljung - Blomberg, Antonsson

Publicerad 2014-11-01 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons