TV: Enkel derbyvinst för AIK

Toppen mot botten. Det märktes alltför väl. Det var mer utspelning än derby när AIK slog Djurgården med 2-0 - båda målen av brasilianaren Antonio Flávio.

AIK-mittfältaren Dulee Johnson hade behövt en bättre väckarklocka för att få spela derbyt. Djurgården hade nog behövt elva väckarklockor för att ha en chans i måndagens match.

Klasskillnaden var tydlig redan från avspark för de 26 241 på Råsundas läktare, såväl Iván Óbolo som Antonio Flávio hade varsitt hyfsat läge innan en minut var spelad. AIK fortsatte sedan att rada upp chanser i nästan samma takt.

Efter en knapp kvart tvingades Pa Dembo Touray kapitulera för första gången. Bojan Djordjic fick bollen inne i kanten av straffområdet, och i stället för att skjuta lyfte han läckert bollen mot bortre stolpen där Antonio Flávio enkelt kunde rulla in 1-0.

Det kunde lika gärna ha trillat in tre eller fyra bollar till under första halvlek. AIK kom gång på gång förbi Djurgårdens vänsterback Jan Tauer, som också byttes ut efter knappt 37 minuters spel.

Brasilianaren Antonio Flávio gjorde sitt andra mål för kvällen när han gled igenom efter en knapp timmes spel och satte slutresultatet 2-0.

I slutskedet av matchen sprang en Djurgårdssupporter in på planen, men leddes snabbt bort av vakter.

AIK leder nu fotbollsallsvenskan med tre poäng till godo på IFK Göteborg med fem omgångar kvar. Djurgården kan ligga sist i serien på tisdagskvällen, om Örgryte tar tre poäng i sitt derby mot Häcken.

Djurgården får dessutom klara sig utan Boyd Mwila i helgens match mot Trelleborg då anfallaren fick säsongens tredje varning mot AIK.

AIK får till söndagens match mot Elfsborg tillbaka sjusovaren Dulee Johnson, men frågan är om mittbacken Per Karlsson kan spela i Borås. Han linkade av med en ljumskskada tio minuter från slutet.