TV: Erlingmark sänkte Varberg - blytung trea för Blåvitt i bottenstriden

August Erlingmark sänkte Varberg på Gamla Ullevi.
Det gav IFK Göteborg viktiga poäng i bottenstriden.
- Det är fantastiskt, säger Wernbloom till Dplay.

Se målet i Sporten i spelaren ovan.

IFK Göteborg tog på söndagen emot Varbergs Bois hemma på Gamla Ullevi och jagade då tre poäng för att få lite andrum i den allsvenska bottenstriden. Då inledde Blåvitt även piggt och var tidigt nära att ta ledningen i matchen.

I början av första halvlek fick nämligen Patrik Karlsson Lagemyr ett jätteläge på inlägg, men nickade i stället en bit över mål. Mittfältaren var helt omarkerad i straffområdet, men lyckades ändå inte sätta bollen i nät. Blåvitt skulle dock få fler chanser och tog lite senare ledningen i matchen, då August Erlingmark mötte en hörna av Tobias Sana med pannan och nickade bollen i mål till 1-0 i paus.

- Jag gör inte mål därifrån egentligen, men det var kul att den satt i dag, sa Erlingmark till Dplay i halvtid.

- Vi inledde lite knackigt och lite stressigt. De tjatade på domaren och var allmänt jobbiga, men får vi lugnet i det är vi ett bättre lag, fortsatte han.

Varberg-tränaren Joakim Persson gjorde i halvtid fyra byten, men trots det var det Blåvitt som skapade nästa heta målchans, då Pontus Wernbloom nickade tätt utanför mål. Därefter var det mycket kamp på planen och till slut höll Blåvitt undan till seger med 1-0.

IFK Göteborg är därmed kvar på 13:e-plats i allsvenskan, men har nu 24 poäng och tre poäng ner till Helsingborg på kvalplats. Varberg är elva i tabellen med 27 poäng efter 23 spelade matcher i allsvenskan.

- Det är fantastiskt. Vi gjorde en underbar insats defensivt, helt fläckfri i princip. Offensivt finns det mer att hämta, då det var lite ängsligt, men vi är glada över tre poäng, säger Wernbloom till Dplay.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Calisiri, Kalley - Yusuf, Erlingmark - Sana, Farnerud, Karlsson Lagemyr - Wernbloom.

Varbergs Bois: Lukic - Mensah, Birkfeldt, Zackrisson, Fofana - Barny, Ejupi, Le Roux, Norlin - Selmani, Book.