TV: Eskilstuna bortaslog Göteborg - ny tabelltvåa

Damallsvenskan

Efter en suverän vår såg Rosenborg ut att jogga hem SM-guldet i fotboll. Men nu utmanas skåningarna i tabelltoppen. Eskilstuna är ny tabelltvåa, efter 3—1 borta mot Göteborg.

Hemmalaget Göteborg tog ledningen på Valhalla IP i den tionde minuten, när nederländskan Lieke Martens hittade rätt. Men resten av halvleken handlade om Eskilstuna.

Olivia Schough kvitterade två minuter efter ledningsmålet, Louise Quinn gjorde 2—1 efter en halvtimme och Vaila Barsley fixade 3—1 strax före pausvilan.

Gästerna höll sedan undan och tog tre nödvändiga poäng i jakten på serieledande Rosenborg — en poäng skiljer lagen i tabelltoppen.

Smolk i glädjebägaren för den nya tabelltvåan var att Elena Sadiku tvingades utgå i halvtid. Mittfältaren, som tidigare har varit korsbandsskadad, fick ont i det knä hon tidigare har haft problem med.

Tre riktigt tunga poäng — det fick Kif Örebro med sig från den allsvenska bortamatchen mot Umeå. Sarah Michael och Lisa Dahlkvist gjorde varsitt mål i den andra halvleken i 2—0-segern.

Gästerna från Örebro var det bättre laget och kunde fullt rättvist ta sin andra fullpoängare för säsongen.

I tabellen ligger Örebro nu på åttonde plats med tio poäng och har lite marginal — sex poäng — till nedflyttningsplats. Umeå återfinns på nionde plats, det forna storlaget har skrapat ihop sju poäng.

Publicerad 2015-07-19 kl 21:30