TV: Ex-hjälte stoppade Åtvidabergs segertåg

Nykomlingen Åtvidaberg åkte på säsongens första förlust mot Mjällby, som vann med 2-0 (0-0) hemma på Strandvallen.

Spelmässigt och chansmässigt var det en jämn match fram till utvisningen på Åtvidabergs mittback Alberis da Silva tio minuter efter pausen.

-Vi såg inte att det var en riktig målchans där för Mjällby, att Ekenberg hade riktig kontroll på bollen, sade Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.
Åt andra hållet hade Mjällby velat haft straff när en skott blockerades av en Åtvidabergshand.
En sak stod klar: Mjällby behövde en seger.
-Klart viktig. Nu har vi också nästa match hemma, vi är med i racet, sade Haris Radetinac som sänkte de sensationella serieledarna. Radetinac, som kom från just Åtvidaberg den här säsongen, satte 2-0 på slutet.

Men Åtvidaberg öppnade piggt i premiären på naturgräs. De tre raka segrarna med hela tolv mål var tillverkade på Kopparvallens och Behrn arenas konstgräs. Fast nykomlingen verkade inte ha större problem med naturgräset på Strandvallen i den fjärde matchen i allsvenskan.

Före pausen skapade laget ett par chanser att få in ett mål. Oscar Möller, som ersatte lagets bäste målskytt Viktor Prodell (knäskadad), frispelades redan i andra minuten men Mattias Asper avvärjde.
Efter pausen tog Mjällby över mer och mer och Marcus Ekenberg slog en snygg djupledare till Pär Ericsson som helt fri rullade in 1-0 för hemmalaget.
Då hade det gått drygt en timme, och Åtvidaberg spelade med tio man sedan mittbacken Alberis da Silva fått rött kort i den 56:e minuten.
Han drog ner Ekenberg och domaren Markus Strönbergsson tvekade inte om frilägesutvisningen.

Åtvids försvar rämnade.

Och så kom alltså 2-0 genom Haris Radetinac som hade halva målet öppet efter ett inlägg längs marken.
Hemmalaget hade bud på ett tredje och fjärde mål.
Åtvidaberg gick på pumpen för första gången i säsongsupptakten.
Och Mjällby tog första segern och spelarna mådde fint som snus. Som Patrik "Bagaren" Rosengren brukar säga.
-Mentalt satt segern bra, och inte minst att spräcka nollan.

Publicerad 2012-04-15 kl 21:57