Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV-expert har tipsat "Bajen" om ny tränare

Bosse Petersson ska enligt uppgifer finnas med på Hammarbys lista övertänkbara tränare. Han själv dementerar det hela men berättar att hantipsat klubben om en annan tränare.

- Jag har inte hört något från Hammarby själv, så det är "något rykte i stan" som florerar. Det ligger absolut ingenting i det. Däremot tipsade jag Hammarby för ett tag sedan om Vadim Jevtusjenko, säger Bosse Petersson till FotbollDirekt.se.

Varför just honom? - Jag tycker han står för en fotboll som vi saknar i Sverige idag och ett nytänkande som skulle behövas i svensk fotboll. Allt är så inrutat och engelsk-influerat och i stort sett samma namn snurrar runt hela tiden. Vi skulle behöva fler utländska tränare som sätter just sin prägel på det lag de tränar.

Jevtusjenko, som tog SM-guld med AIK 1992 har tidigare ingått i Hammarbys ledarstab och kan klubben sedan tidigare och har där han har varit, bland annat i Valsta Syrianska, inte varit rädd för att fatta svåra beslut.
- Han tror jag skulle bli bra för Hammarby.

För din egen del då? Är det definitivt kört med tränarkarriären? - Nej, det är den absolut inte och nu är jag sugen på att ta över ett lag igen. Jag behövde ta en timeout från tränarrollen efter att ha hållit på med det i över 30 år. Men efter att nu har hållit uppe i ett och ett halvt år känner jag att det är dags igen.

Men de svenska klubbarna kan i praktiken glömma en påskrift från Bosse Petersson. Han har fokus inriktat åt något annat håll.
- Ja det är ju "mitt andra hemland" Grekland som gäller i första hand och det är Grekland som är huvudspåret i så fall. Men jag stänger inga dörrar helt och hållet.

Har du fått några förfrågningar av svenska klubbar? - Jag har väl haft en del intresseförfrågningar men där tycker jag att det läggs allt för stor vikt på. Det är ett väldigt stort steg från intresse till ett konkret bud. 

Publicerad 2009-12-03 kl 11:42
Annons
Annons
Annons