Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Tv-experten ny tränare i Malmö

Försök igen

Malmö har i dag gjort klart med en ny tränare.
Förre tv-experten Jens Fjellström har nu bekräftats som assisterande tränare.

Serieledande Malmö förstärker sin ledarstab. På dagens presskonferens presenterade klubben Jens Fjellström som senaste tillskottet och han blir assisterande tränare.

49-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till december 2017.

Jens har en bra analytisk förmåga, är väldigt fotbollskunnig och har ett enormt driv. Han har stor erfarenhet och djupgående kunskaper som vi ser fram emot att föra över på våra spelare, säger sportchef Daniel Andersson.

Fjellström, som representerade MFF 1993-1997 och 1999-2000, återvänder nu till klubben och tillträder den 1 augusti. Och kommer jobba närmast med huvudtränaren Allan Kuhn.

Jag är otroligt intresserad av att se hur jag i MFF kan bidra till att utveckla spelare och människor och få dem att växa, säger Fjellström som njuter av att komma hem till Malmö.

- Jag tror det bor en vettig pedagog i mig och jag har ett intresse av att förmedla till andra. Jag tror också att jag har en hyfsad fotbollshjärna. Den har jag haft användning för under åren som expert.

Jens Fjellström meddelade i går att han valde att inte förlänga sitt avtal med TV4-gruppen, TV4 och C More. Fjellström jobbade som fotbollsexpert under femton år och bevakade allt från allsvenskan, La Liga, Premier League, VM och nu senast EM 2016 i Frankrike.

Det jag känner när jag pratar med C More och TV4 och tackar för mig är att det har varit ett privilegium. Att få åka Sverige, Europa och världen runt och jobba med det man tycker allra bäst om - och inte minst att ha kunnat göra det tillsammans med kollegor som jag tycker är landets bästa - då samlar man på sig många trevliga sändningar och upplevelser, sa Jens Fjellström till Fotbollskanalen under måndagen.

Hans nya arbetsgivare leder allsvenskan efter femton omgångar, en poäng före Norrköping. I nästa omgång väntar Örebro på bortaplan för MFF.

Se ett allsvenskt klipp från 1995 när Fjellström kopierar Brolins EM-mål i spelaren ovan.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 27 18 6 3 33 60
2 AIK Europa League-kval 27 14 8 5 23 50
3 Djurgårdens IF Europa League-kval 27 14 6 7 22 48
4 BK Häcken 27 12 9 6 11 45
5 Östersunds FK 27 11 10 6 12 43
Publicerad 2016-07-26 kl 14:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER