TV: Falk-Olander fixade tre poäng åt Peking

Nykomlingen IFK Norrköping bortabesegrade Trelleborg med 2—1 och tog säsongens andra trepoängare. Segerskytt blev Marcus Falk Olander.

Elva hörnor, fem avslut på mål före pausen... det var svagt av Trelleborg att inte få in ett mål.

Norrköping hade två hörnor, och två avslut på mål och laget satt nästan i knäet på sin målvakt Abbas Hassan.

Trelleborg hade ett bastant offensivt tryck, men avsluten var inte vassa.

IFK Norrköping tog ledningen. En frispark förlängdes till Bobbie Friberg da Cruz som ostörd kunde stöta in 1—0 för gästerna i den 54:e minuten.

En minut tickade iväg och så var det kvitterat.

Målskytt Marcus Pode, i anfallspar med Fredrik Jensen som nickade fram passningen till 1—1.

Här svängde det fram och tillbaka.

Några moment senare fick Gunnar Heidar Thorvaldsson kanonträff från nära håll, men Fredrik Persson klarade. Persson byttes in efter 20 minuter då Viktor Noring utgick på grund av skada.

Med fem minuter kvar kom så IFK Norrköpings 2—1 genom Marcus Falk Olander, i öppet mål på en målvaktsretur.

Trelleborgs start i allsvenskan är usel. Noll poäng, bara tre mål men tio i baken på tre matcher.

"Vi behöver en fullpoängare om vi inte ska bli fast i bottenträsket tidigt denna säsong" skrev tränaren Tom Prahl i programbladet.