TV: Falkenberg vände underläge till seger mot Gefle

Ny tränare, ett drömmål och ett spel som lovade mer.
Gefle var på väg mot tre livsviktiga poäng — då vände bottenkollegan Falkenberg på steken med två mål på tre minuter.

Segerhjälte för gästerna: Falkenbergsmittfältaren Amin Nazari, som länge såg ut att bli syndabock i matchen men som både kvitterade och spelade fram till segermålet (2—1).

En kalldusch för Gefle som under nye tränaren Thomas Andersson har hittat ett kreativt passningsspel kombinerat med ett strikt försvar.

För Falkenberg var ju i ärlighetens namn utspelat under större delen av matchen där Gefleanfallaren Simon Skrabb slog an tonen med ett drömmål redan efter fem minuter.

Finländaren sprangs då omkull av just Nazari och fick en frispark med sig strax utanför Falkenbergs straffområde.

Mål med vänstern

Skrabb skickade med vänsterfoten bollen i en båge över muren och förbi Otto Martler — som var på väg åt fel hörn och inte kunde göra något åt det drömskottet.

Men fint spel räcker sällan till segrar.

Det krävs mål också och Gefle har kvar den största anledningen till att man ligger i botten av tabellen — nämligen målsumpning de luxe.

Gävlelaget kunde ha gjort minst ett par mål till men en handfull skott strax utanför målet i kombination med några smått mirakulösa räddningar av Otto Martler gjorde att Falkenberg hade chansen kvar trots att det fram till den 80:e matchminuten var Gefle för så gott som hela slanten.

Sen vändning
Faktum är att gästande Falkenbergs bästa chans — fram till dess - kom i en märklig situation där bollen flipprade runt i straffområdet — via två Geflebackar — innan den med minsta möjliga marginal gick i stolpen och ut istället för in.

Och som gästerna tog den.

I 80:e minuten nickade Amin Nazari in 1—1 på en frispark och tre minuter senare gjorde Hakeem Araba sitt första mål för säsongen, efter att just Nazari plockat ner ett inlägg och serverat sin lagkamrat öppet mål.

Resultatet innebär att Gefle är ny jumbo medan Falkenberg knappade in på Hammarby som har kvalplatsen.

Startelvorna:

Gefle: Andersson - Florén, Nadeau, Rauschenberg, Portin - Lantto, Bååth, Nilsson, Bertilsson - Oremo, Skrabb

Falkenberg:  Martler - Karlsson, Juel-Nielsen, Joza, Vall - Karlsson, Svensson, Rodevåg, Nazari, Carlsson - Araba