TV: Fansen ropade KFF-tränarens avgång efter ännu en förlust

Halmstad tog en bekväm 3-1-seger mot Kalmar på Guldfågeln Arena. Då skanderade KFF-supportrar "avgå Eklund" från huvudläktaren.

Halmstad satt i en ganska bekväm sits innan matchen mot Kalmar. Sju poäng till nedflyttningsstrecket och sex till kvalplatsen. En seger mot Kalmar och Halmstad kunde börja planera för ett allsvenskt liv nästa år också.

Halmstad är inne i en bra period, framför allt på bortaplan, medan Kalmar har varit ur form de senaste månaderna. Allt talade faktiskt för bortaseger. Det var dock Kalmar som höll i bollen och skapade tryck, men skärpan framför mål fanns inte alls där. Pär Eriksson och Papa Diouf hade var sin god chans, som rensades undan av Joseph Baffo.

I stället var det Halmstad som tog ledningen. Mikael Boman stod för en bra tekniskt nummer när han tog ner bollen, vände om och sköt 0-1 via stolpen.

Kalmar försökte, men det verkar näst intill omöjligt för vårens överraskningslag att göra mål.\~

I stället kunde Halmstad utöka till 2-0 med 20 minuter kvar. Marcus Antonsson fick stå helt fri och nicklobba över Kalmar-målvakten Ole Söderberg som kom på mellanhand.

Antonsson var inte klar där utan passade även på att göra 0-3 när Kalmarförsvaret inte bara såg ut att sova utan ligga i koma. Kalmar fick in ett tröstmål på övertid genom Pär Eriksson.

Seger för Halmstad och Örjans Vall blir en allsvensk arena även 2015.

I Kalmar var det desto surare miner. Laget har rasat i tabellen - från kamp om Europaplats till en elfteplats. Efter förlusten mot Halmstad stannade KFF-supportrar kvar och skanderade "avgå Eklund".

Kalmartränaren stannade kvar och pratade med några av de besvikna supportrarna och backen Marcus Nilsson var riktigt förbannad på de som vände sig emot tränaren.

Publicerad 2014-10-18 kl 18:02