POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

TV: Farnerud om Nygren-affären: "Möjligt vi gjort något fel på vägen"

Foto: Bildbyrån/C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Pontus Farnerud i spelaren ovan.

IFK Göteborg är av SvFF anmält till disciplinnämnden för brott mot agentregelverket i samband med Benjamin Nygren-försäljningen.
För C More medger nu assisterande sportchefen Pontus Farnerud:
- Det är möjligt att vi gjort något fel på vägen.

Fotbollskanalen kunde i förra veckan avslöja att Svenska Fotbollförbundets juridikavdelning lämnat in en anmälan till discplinnämnden mot IFK Göteborg, för brott mot förbundets agentregelverk i samband med Benjamin Nygrens övergång till Genk. När affären slutfördes var nämligen Nygren 17 år och enligt regelverket får varken en spelare eller en klubb betala ut ersättning till en agent kopplat till en övergång som rör en underårig spelare.

Fram till nu har Blåvitt inte velat kommentera ärendet, men när assisterande sportchefen Pontus Farnerud gästade C Mores studio inför måndagens möte med Helsingborg sa han att det inte är klubbens intention att göra fel.

- Men det är möjligt att vi gjort något fel på vägen. Samtidigt är det en ny organisation som håller på att sätta sig och det är möjligt att vi inte har haft helt koll på allt. Det är inget som vi gjort med vilje. Sen får vi se vad det landar i. Vi kommer svara disciplinnämnden.

Den 31 maj presenterades Farnerud som assisterande sportchef och Kennet Andersson som sportchef. Den 20 juni offentliggjorde sedan IFK och Genk att Nygren-övergången var i hamn.

SvFF har även valt att upprätta en separat anmälan till disciplinnämnden mot agenten som IFK Göteborg tagit hjälp av i samband med Nygren-försäljningen. Fotbollskanalen har fått ta del av den anmälan som nu landat på disciplinnämndens bord och i den framgår det att IFK Göteborg avtalat att man ska betala agenten Denis Celebic totalt tre miljoner kronor (inklusive mervärdesskatt) utspritt över tre år. Förbundsjuristen Tobias Tibell har i anmälan till disciplinnämnden yrkat på att Celebic ska avregistreras som förmedlare hos Svenska Fotbollförbundet och att han inte ska kunna registrera sig på nytt förrän om tre år. I anmälan går det också att läsa följande:

"Vid de kontakter SvFF har haft med Denis Celebic har han medgett att han bistod IFK Göteborg i samband med den aktuella spelarövergången och att han till följd av det är berättigad till det ovan redovisade förmedlararvodet."

Vad gäller anmälan mot klubben har Tibell yrkat på att IFK Göteborg ska straffas med böter på 500 000 kronor, uppger Aftonbladet. Det är maxbeloppet för ett sådant här regelbrott, enligt Riksidrottsförbundets stadgar.

I intervjun med C More berättar Farnerud också om sina tankar runt sommarfönstret och läget i klubben.

Publicerad 2019-08-20 kl 08:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå