TV: Farnerud poängräddare – gjorde sitt första mål för Blåvitt

Alexander Farnerud kvitterade sent för IFK Göteborg.
Ett mål som räddade en poäng för Blåvitt borta mot Sirius.
- Jag är glad över en poäng i och med att jobbade i motvind, säger Farnerud till Dplay.

Se Farneruds kvittering i spelaren.

Efter tämligen chansfattiga första 20 minuter var det IFK Göteborg som fick matchens klart bästa möjlighet. Sargon Abraham fick bollen vid mittplan, drev med den och avlossade vänsterbössan en bit utanför straffområdet. 29-åringen fick på en kanonträff som tyvärr för Blåvitts del tog stenhårt i stolpen - och ut. Nära.

Första målet skulle i stället Sirius göra.

Efter 36 minuters spel letade sig bollen fram till Elias Andersson som från nära håll skickade in bollen bakom Giannis Anestis i Blåvitt-målet. Gästerna skulle dock svara direkt.

Bara minuten efter 1-0 för hemmalaget chippade Patrik Karlsson Lagemyr, "Paka", vackert in 1-1 efter att ha löpt sig fri. Tobias Sana var därefter, strax innan paus, nära att ge Blåvitt ledningen men Lukas Jonsson i Sirius-målet räddade fint.

Kvarten in på den andra halvleken föll matchens tredje mål. Stefano Vecchia fick en boll strax utanför straffområdet och vek vackert in bollen bakom Anestis i Blåvitt-kassen.

Men precis som i första skulle Blåvitt även komma tillbaka i andra halvlek. Med tio minuter kvar att spela hittade Alexander Jallow inbytte Alexander Farnerud som med pannan kvitterade från gästerna - 36-åringens första mål i den blåvita dressen - även om Farnerud befann sig i misstänkt offsideläge.

- Jag tycker att vi gör det bra allmänt i första halvlek, sedan hamnar vi i underläge igen vilket är jobbigt. Men vi får ändå till kvitteringen och sedan tycker jag att vi gör det bra. Det var en tuff match, jag är glad att vi till slut fick en poäng i och med att vi jobbade i motvind, säger Alexander Farnerud till Dplay efter matchen.

Farneruds mål blev även matchens sista, då matchen slutade 2-2.

Såväl Sirius som IFK Göteborg står på fem inspelade poäng efter fyra omgångar.

Sirius: Jonsson - Larson, Björkström, Jarl - Vecchia, Hellborg, Andersson, Björnström - Sugita, Saeid, Netabay

Blåvitt: Anestis - Toko, Calisir, Tolinsson, Wernersson - Yusuf, Erlingmark - Karlsson Lagemyr, Sana, Aiesh - Abraham