TV: Femte raka segern för Djurgården - rycker i allsvenska toppen

STOCKHOLM. Toppen mot botten - då vann Djurgården igen.
Efter måndagens 3-0-seger över AFC Eskilstuna leder de blårandiga allsvenskan med tre poäng.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Under måndagen tog Djurgården sin femte raka seger i allsvenskan. Hemma mot nästjumbon AFC Eskilstuna lyckades serieledaren vinna med 3-0, inför 13 255 åskådare på Tele2 Arena.

Djurgården rivstartade och tog ledningen redan efter två minuter. Forwarden Mohamed Buya Turay nickade in en hörna mot sitt gamla lag.

- Sjukt tungt att få den emot sig så tidigt, sa AFC:s forward Denni Avdic till C More i paus.

Och 2-0 blev verklighet inte långt därefter. I den 16:e minuten nickade lagkaptenen och mittbacken Marcus Danielson in 2-0 på ett inlägg från nyförvärvet Curtis Edwards. Innan pausvilan åkte sedan gästerna på två skador. Nyckelspelarna Anel Rashkaj och Adi Nalic klev av, den sistnämnde efter att ha åkt på en tuff smäll av Jesper Karlström.

AFC klarade inte av att resa sig och i den 69:e minuten tog inhopparen Nicklas Bärkroth död på matchen helt. Bärkroth sköt på volley in 3-0, via marken och ribban.

- Skönt att sätta dit den, säger Bärkroth till C More.

I och med segern, och AIK:s förlust mot Kalmar FF under söndagen, har Djurgården tre poäng ner till den allsvenska tvåan (som nu är Malmö FF). AIK har fyra poäng upp till sin rival.

Härnäst i allsvenskan väntar just Malmö för Djurgården, på bortaplan.

- Det blir oerhört inspirerande och roligt att få åka dit, säger Nicklas Bärkroth.

- Vi leder serien just nu och det hoppas jag att vi fortsätter göra efter nästa match.

Efter MFF ska Djurgården ta sig an AIK på bortaplan.

- Det blir extremt roliga matcher. Roligare än så blir det inte, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Om segern mot AFC säger Lagerlöf:

- En bra genomförd match, mot en motståndare som är tuff att bryta ner. Vi hade problem i bortamatchen mot AFC. Det underlättade ju för oss att vi gjorde mål tidigt, det är betydligt lättare att spela på ledning.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Aslak Witry, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Elliot Käck - Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Curtis Edwards - Jonathan Ring (Haris Radetinac 67), Mohamed Buya Turay (Oscar Pettersson 76), Edward Chilufya (Nicklas Bärkroth 46)

AFC Eskilstunas lag: Igor Levtjenko -  Sandro Tsveiba, Adnan Catic, Wilhelm Loeper - Gustav Jarl, Anel Rashkaj (Daniel Miljanovic 39), Ismet Lushaku, Samuel Nnamani - Adi Nalic (Pontus Rödin 45), Denni Avdic (Jacob Lackel 82), Dzenis Kozica

-
-
Publicerad 2019-08-19 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.