TV: Förre Dif-spelaren förstörde blårandig premiärfest: "Jag har bett för det här"

STOCKHOLM. Djurgården tappade 2-0 till 2-2 i premiären mot Sundsvall.
Festförstöraren på Tele2 Arena? Förre Dif-spelaren Omar Eddahri.
- Jag har bett för det här, säger Eddahri till C More.

Djurgården och Gif Sundsvall möttes i allsvensk premiär under måndagen, inför 20 109 åskådare på Tele2 Arena.

Hemmalaget tog ledningen redan i den åttonde minuten. Kevin Walker nickade in en hörna till 1-0. I den 16:e minuten ökade sedan forwarden Mohamed Buya Turay på till 2-0 med en nick inne i straffområdet. Vem som stod för assisten i båda fallen? Nicklas Bärkroth.

- Jag tycker vi är klart bäst i första halvan av första halvlek. De var knappt på vår planhalva egentligen under första 25 minuterna, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf på presskonferensen efter matchen.

- Sedan kom 2-1 som en käftsmäll.

Då såg Djurgården ut att gå mot en säker premiärseger, men någon överkörning skulle det inte bli tal om. Sundsvalls kapten och forwardsstjärna Linus Hallenius reducerade till 2-1 i den 30:e minuten. Han vände, ensam mot flera motståndare, runt i närheten av straffområdeslinjen och lobbade in bollen i bortre hörnet.

Samme Hallenius var nära att från snäv vinkel nere vid kortlinjen trycka upp 2-2 i nättaket, i inledningen av den andra halvleken. Men skottet gick precis över ribban. 2-2 kom istället i den 56:e minuten när den förre Djurgården-spelaren Omar Eddahri böjde in bollen i bortre hörnet efter att ha blivit ren på vänsterkanten.

Gissningsvis ett speciellt mål för Eddahri, som spelade under Djurgårdens nya tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs ledning i Sirius förra våren. Yttern bröt sitt avtal tidigt med Uppsala-klubben. Det klickade inte med tränarna.

- Det stämde inte för mig i Sirius och jag tycker att tränaren sa det bäst själv att ”det var ett förhållande som inte funkade och då blir det skilsmässa”, sa Eddahri efter att han skrivit på för Djurgården i somras.

När just Bergstrand och Lagerlöf tog över Djurgården i vintras stod det snabbt klart att Eddahri gjort sitt i den blårandiga klubben.

- Omar är en jävligt skicklig spelare, men jag tror inte att han stannar nu när jag och Thomas skrivit på. Det är väl på grund av oss. Jag tror inte att vi är Omars drömtränare, sa Bergstrand till fotbolldirekt.se efter att ha blivit klar för Djurgården.

Eddahris mål blev matchens sista. Drabbningen slutade 2-2.

- Jag kom i ett läge som jag gillar och jag är nöjd med målet. Jag har bett för det här. Det känns jättebra, säger Eddahri till C More efter slutsignalen.

- Jag tycker vi började sådär. Vi visste att de skulle komma ut hårt de första 20 minuterna men vi lyckades inte stå emot. Men vi kom tillbaka bra. Sista 60 minuterna kändes det som att vi var det bättre laget.

I mixade zonen efter matchen utvecklade Eddahri kring känslorna runt målet.

- Det var skönt. Jag har inte gjort mål på ett tag så det var behövligt för mig, men också viktigt för laget. Det är det viktigaste, säger han till Fotbollskanalen.

Men att det var något extra att rädda en poäng mot just sina tidigare tränare, det vill inte Eddahri medger.

- Det var skönt att göra mål. Det var skönt att göra mål, upprepar han.