Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Försäsongen viktig även för domarna: "Man blir lite ringrostig"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

De allsvenska lagen laddar upp inför den kommande säsongen. Även för domarna är det viktigt att få en ordentlig försäsong.
- Man ska bli varm i kläderna och komma in i det och få rätt tajming, säger Mohammed Al-Hakim.

Redan nästa helg drar den svenska tävlingssäsongen igång med Svenska cupen. De allsvenska lagen förbereder sig för fullt inför de "riktiga" matcherna. Men det är inte bara lagen som lägger grunden för en lyckad säsong. Även för domarna är det viktigt att komma igång igen efter vinteruppehållet.

- Det gäller samma sak för oss. Vi behöver förbereda oss och vara väl förberedda för säsongen som drar igång, faktiskt redan nästa helg med cupen och så. Så det här är jättebra för oss och det är ett behov för oss också, säger Fifa-domaren Mohammed Al-Hakim.

Vad är det som inte sitter för en som domare?
- Nä men vår träning är ju att döma matcher. Visst, vi tränar ganska mycket fysiskt och tittar på situationer och analyserar videoklipp och sånt. Men den riktiga träningen är ju att döma fotboll. Och då är det så att man blir lite ringrostig när det går en-två månader utan att döma. Så det är väl mest det, att man ska bli varm i kläderna och komma in i det och få rätt tajming och såna saker.

Se intervjun med Mohammed Al-Hakim i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-08 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons