TV: Försök till fräckis av Lokomotiv när Östersund visade styrkebesked

Sex mål, ett styrkebesked av ÖFK – och en "fuling" som skapade starka reaktioner.
Östersund – Lokomotiv Moskva innehöll det mesta.
- Vi gör en bra andra halvlek, säger Ken Sema till Fotbollskanalen

I mitten av februari går Östersund in i Europa Leagues slutspel då man ställs mot Arsenal i det första mötet av två. Men redan på lördagen ställdes man mot namnkunnigt motstånd i form av Lokomotiv Moskva på lägret i Marbella.

Det var också den ryska storklubben som tog kommandot tidigt. Lokomotiv gick upp till både 1 och 2-0 innan Östersund, genom en kontring av Jamie Hopcutt, ordnade en reducering.

Tidigt i den andra halvleken försökte sedan Anton Mirantjuk sig på en riktig fuling. Mirantjuk befann sig långt bakom målet efter att ha försökt hinna upp en boll som rullat över kortlinjen, och på den efterföljande insparken tog han en genväg över kortlinjen, in i straffområdet, överrumplade Aly Keita – och petade in 3-1.

Östersundsspelarna protesterade kraftigt mot det första beslutet att döma mål och efter att huvuddomare Bojan Pandzic konfererat med sin linjedomare kom man fram till att målet inte skulle godkännas på grund av att den ryska klubbens spelare inte återvänt till planen enligt regelboken.

Huvuddomaren Bojan Pandzic såg inte situationen under matchen och har bara tagit del av tv-bilderna efteråt:

"På dessa bilderna kan man inte se vad som egentligen sker. Vår uppfattning är att spelaren stannar upp utanför planen en kort stund för att sedan springa in och ta bollen och därav vinna fördel", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Lokomotiv gjorde sedan trots det 3-1, genom just Mirantjuk som snyggt chippade in bollen i mål. Men ÖFK gav sig inte och via två mål från Saman Ghoddos fick man med sig ett oavgjort resultat.

- Vi gör en bra andra halvlek och skapar chanser och då får vi också utdelning. Vi har även lägen i första halvlek där vi har en boll i ribban, men gör inte mål, samtidigt som de får två lägen och gör två mål på det, säger Ken Sema till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.