TV: Första bortasegern för ÖSK – lämnar bottenstriden

Örebro tog via 1-0 mot Kalmar årets första bortaseger och lämnar bottenskiktet.
Kalmar har det i sin tur fortsatt jobbigt och ligger kvar på kvalplats.
- Jag sa till mig själv när jag hoppade in att jag skulle avgöra, säger matchhjälten Maic Sema till C More.

Inledningen var lite trevande från båda lagen, även om det var Kalmar som var piggast.

Efter 17 minuter ville Örebro ha straff efter att Kalmarbacken Markus Thorbjörnsson fått bollen på handen. Domaren Kaspar Sjöberg valde dock att fria.

Efter 21 minuter fick Kalmar en farlig dubbelchans där både Ismael och David Elm avslutade. Oscar Jansson stod för två jätteräddningar.

Bara minuter senare drabbades Kalmar av ett tungt avbräck. Lagkaptenen Viktor Elm fastnade med benet i gräset och tvingades till ett byte.

Kalmar fortsatte dock att kämpa på och strax före halvtid var man ytterst nära att få in ledningsmålet. Efter en nickskarv så damp bollen ner framför Melker Hallberg. Mittfältaren fick dock inte till avslutet och sköt högt över och första halvleken blev mållös.

Andra halvlekens första möjlighet fick Örebro. Bortalaget fick en frispark i farligt läge, men Gerzic frispark styrde Kalmar-målvakten Lukas Hägg Johansson undan utan allt för stora bekymmer.

Med bara sju minuter kvar av ordinarie tid kom 1-0. Och det var bortalaget Örebro som gjorde det. Efter en snabb frispark och sedan ett fint inspel av Nordin Gerzic så chippade inhopparen Maic Sema in bollen.

- Det gäller att ta chansen när man får komma in. Jag sa till mig själv när det nu stod 0-0 att jag skulle avgöra, säger en väldigt nöjd målskytt i Maic Sema till C More efter matchen.

I den 89:e minuten fick Kalmar en jättechans att kvittera. Men storspelande Oscar Jansson i ÖSK-målet gjorde en jätteräddning och bortalaget höll undan till seger.

Kalmars tränare Peter Swärdh var uppenbart besviken efter ytterligare en förlust för smålänningarna.

- En ganska jämn match, där de hittade effektiviteten vid ett tillfälle som inte vi lyckades göra. Kvaliteten kan man fundera över ibland när det gäller vissa saker både anfallsmässigt och försvarsmässigt.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Kalmar: Hägg-Johansson - Biskupovic, Elm, Thorbjörnsson - Nouri, Ismael, Hallberg, Larsson - Romario, Elm, Ingelsson.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike, Valgardsson - Besara, Gerzic, Mårtensson, Omoh - Igboananike, Naah.