TV: Från Blåvit frysbox till gulsvart succé - "Pärtan" sänkte ÖSK

Mjällby spräckte både Örebros segersvit och fyra matcher långa nolla i fotbollsallsvenskan tack vare succélånet Pär Eriksson. Eriksson gjorde båda målen när Mjällby vann i Örebro, 2-0.

Pär Eriksson hamnade i Göteborgs frysbox men utlåningen till Mjällby har varit synnerligen lyckad för den 23-årige värmlänningen. Mot Örebro fick han tre bra chanser att göra mål på. Den första räddade John Alvbåge men de andra satte han, enkelt.

Mjällbys vänsterback William Leandersson tog ett offensivt initiativ. Han inlägg skarvades via Marcus Ekenberg och Eriksson kunde från nära håll trycka in bollen.

Andra halvlek ägnade Mjällby sig åt skyttegravsfotboll. Eriksson var i stort sett ensam med offensiva uppgifter. Taktiken lyckades. Örebro lyckades inte dyrka upp den gulsvarta muren framför Mattias Asper i Mjällbys mål, även om det några gånger var riktigt nära att den sista och avgörande passningen hittade rätt.

I stället kunde Eriksson utnyttja en felpassning i hemmalaget och lobba in 2-0 efter 84 minuters spel. Detta var Erikssons fjärde match för Mjällby, den andra från start och hans fjärde mål. Mjällbys supportrar behöver inte sakna proffsflyktade Moestafa El Kabir allt för mycket.