TV: Frisparksmål fixade Gefles poäng

Efter fyra ramträffar rasslade det äntligen till i nätet för Jonatan Berg.
Mittfältarens frisparkskanon fixade 1-1 för Gefle hemma mot Häcken.

Om han inspireras av brorsan ska låtas vara osagt. Men innan Marcus Berg gjorde succé i U21-EM, hade Jonatan tidigare under säsongen haft tre kanoner i målramen - och han inledde också söndagens match med, just det - en träff i virket.

Det var i den 10:e minuten som Gefle-mittfältaren, från drygt 20 meter, träffade klockrent i kryssribban. Kanske vilade det något slags förbannelse över Strömvallens målramar för Jonatan Berg. Men inte då.

I den 39:e minuten plockade han fram kanonen och dundrade in kvitteringen på frispark.

Dessförinnan hade Häcken tagit ledningen genom Jonas Henriksson efter ett virrigt hemmaförsvar. Gästerna rullade boll föredömligt och visade prov på kreativt anfallsspel. Och så det här med ramträffar och Jonatan Berg. I den 66:e matchminuten drog Berg till med en halvvolley - i ribban. Osannolikt kan tyckas, men Berg själv såg knappt förvånad ut efter skottet.

Inte nog med det. På tilläggstid var det Yussif Chibsah som fick veta hur jobbiga Strömvallens målramar kan vara efter att han träffat ribbans överkant.
Det blev matchens sista målchans.

Trots att Gefle i slutskedet försökte forcera fram ett ledningsmål, delade till sist lagen broderligt på poängen efter 1-1.