Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Fullt kaos i Syrianska - två röda kort och HIF avgör i 96:e

Här bryter skandalscener ut i Södertälje. Två röda kort för Syrianska, tumult på innerplanen - och ett Helsingborg som avgör efter 96 minuter.

Skadedrabbade bottenlaget Syrianska hade Helsingborg i brygga. Men matchen slutade med två röda kort för Södertäljelaget och ett segermål för guldfavoriten (2—1) i sista sekund.

- Vi hade bra flyt där men det är klart att korten hjälpte till också, säger Peter Larsson som nickade in bollen i femte tilläggsminuten.

Det är bara AIK som har lyckats slå Helsingborg hittills i sommar men det var nära att glödhete Nahir Oyals 1—0 strax efter paus skulle räcka för att ge Syrianska de tre poäng som laget så desperat behöver.

Nu blev det förlust på tilläggstid, två röda kort — Razak Omotoyossi och Ahmet Özdemirok— med påföljande avstängningar för båda. Syrianska-tränaren Özcan Melkemichel visades upp på läktaren och är även han avstängd nästa match.

Tumultet inleddes när Syrianskas nyförvärv Razak Omotoyssi fick kramp och lade sig ner på gräset.

Helsingborg vägrade spela ut bollen, då kapade Syrianskas veteran Ahmet Özdemirok Helsingborgs-mittfältaren Ardian Gashi.

- När spelare ligger ner så har vi ju blivit tillsagda att vi inte ska lägga ut bollen. Gör man det så får man spelare som försöker sänka tempot och det var ju ingen huvudskada, säger Larsson.

Omotoyossi — som fick rött kort när han reste sig upp och gick fram till domaren Martin Hansson — har en annan syn på saken.

- Jag har kramp, jag kommer inte upp. Förstår han inte att jag är skadad? Om domaren tycker att jag gör fel då så ska det vara gult kort — inte rött. Om inte Helsingborg vill spela ut bollen borde domaren blåsa av spelet.

- Vill han att folk ska dö på planen utan att han bryter spelet? Jag är så besviken på den här domaren. Det här är så väldigt, väldigt fel, säger Omotoyossi.

Domaren Martin Hansson menar dock att båda korten var givna.

- Han (Özdemirok) springer och sparkar ner en spelare utan att bollen är i närheten. Det gav mig inget annat utrymme än att visa ut honom. Omotoyossi kom springande och sade några fula ord. Det gav mig inte heller något utrymme att göra annat än att visa ut honom, säger Hansson.

Att spelet inte blåstes av förklarar Hansson med regelboken:

- Jag får bara blåsa av vid en allvarlig skada. Nu ser jag att han sitter upp och reser sig. Ska jag blåsa av så handlar det om en spelare som är medvetslös eller får en smäll mot huvudet.

Den sena förlusten och avstängningarna slår hårt mot Syrianska som kämpar för att ta sig över kvalstrecket till att börja med.

För Helsingborg var tumultet en skänk från ovan som lyfte laget.

Syrianska: Miller - Demir, Jawo, Ristic, Durmaz - Fofana, Michel - Zatara, Omotoyossi, Oyal - Ijeh

Helsingborg: Hansson - Holgersson, Baffo, Larsson, Edman - Lindström, Mahlangu, Gashi, Andersson - Jönsson, Sundin

Publicerad 2011-08-07 kl 23:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons