Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Gais nya tunga förlust - superettan närmar sig

Det ser allt mörkare ut för Gais. 2-0-förlusten borta mot Sundsvall gör att man halkar efter allt mer i tabellen.

- Så länge det finns poäng att spela för så finns en chans att klara sig kvar, säger Gais tränare Jan Mak till TT.

Gais har haft en tung säsong där man vunnit en enda match såhär långt. Därför var det ett lag som var i stort behov av poäng som kom till Sundsvall.

Och det syntes tydligt att det var ett stukat lag som spelade fotboll.

I den första halvleken hade Gais inte mycket att säga till om och spelarna hade väldigt svårt i anfallsspelet.

- Vi sparkar bara iväg bollen i den första halvleken. Vi kunde inte spela alls och gör typiska individuella misstag som skapar oro och gör att vi inte får något självförtroende, säger tränaren Jan Mak efter matchen.

I andra halvleken var det ett helt nytt Gais som klev ut på planen. Laget tog över spelet mer och mer och skapade flera farliga chanser att trycka in kvitteringen.

- Den halvleken var riktigt bra när vi tar över och jobbar aggressivt och som ett lag. Vi jobbar tillsammans i stället för som elva öar. Så det är jättesurt att vi inte fick med oss ett mål, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren.

När Gais pressade på som mest och hemmalaget Sundsvall inte hade mycket att säga till om kom läget som punkterade matchen. Och bortalagets drömmar om att få med sig poäng hem till Göteborg.

Sundsvalls Simon Helg kom loss på högerkanten och serverade Daniel Sliper som kunde sätta 2-0 bakom Gaismålvakten.

- Då kändes det väldigt tungt för oss. Vi kände där runt matchminut sjuttio att vi hade bra fart och läge att få en kvittering och så kommer de på yttersidan och får ett läge "out of the blue" i en situation som inte är någonting. Då var det tungt och luften gick helt ur oss, suckar Fredrik Lundgren.

Trots det mörka utgångsläget har inte Gais gett upp hoppet om att vända på trenden och klara sig kvar.

- Vi måste inse att ska vi hänga kvar så måste vi få med oss poängen och det går inte att bara ta trepoängare utan vi måste ta kryssen också. På hemmaplan ska vi vara oslagbara och ta tre poäng. För gör vi det kommer också anfallsspelet och poängen, säger Fredrik Lundgren.

Publicerad 2012-08-11 kl 18:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons