TV: Gais vände och vann - Celik tvåmålsskytt

Gaisarna hittade glädje i allt de såg. Med Halmstad var det precis tvärtom.
- Vi var inte tillräckligt bolltrygga, sade tränaren Jens Gustafsson efter 1-2-förlusten på Gamla Ullevi.

Och inte stod de upp fysiskt heller mot gaisarna, som Gustafsson hade tänkt sig.

Men det fanns ännu en orsak till varför Gais vann.

De var bra. Ruskigt bra.

- Jag är grymt nöjd, sade Alexander Axén. Vi hade ett fantastiskt anfallsspel.

Och ändå - det kunde gått galet.

Efter fem minuter ledde HBK med 1-0, efter 14 var det otäckt nära 2-0. Och detta av ett lag som inte vunnit en match sedan mitten av maj.

- Det var en jobbig match, tyckte Axén, trots all överlägsenhet och alla gaischanser.

Halmstad är bättre än vad resultaten visat.

- Jag lider med dem. men det kommer att vända, sade Gaistränaren.

Själv har han ett lag där det mesta går bra för tillfället. Lagets attacker på måndagskvällen var stundtals gnistrande vackra.

Inte minst på grund av Wanderson, brasilianaren som Gais snart ska ha ett ytterst viktig samtal om. Det sker på tisdag, med anfallarens arabiska klubb och gäller framtiden.

Gais behöver Wanderson. Kanske behöver Wanderson Gais för att riktigt lyckas. I grönsvart tröja verkar allt så lätt för honom

- Det finns inga nya besked än, sade Axén om Wandersondramat.

Kvällar som den på måndagen var det dock inte bara Wanderson som glänste. Eric Bassombeng på högerkanten hade stundtals lekstuga före paus. Mervan Celik på vänsterkanten gjorde båda målen, det ena med en chipp efter en kombination i den högre skolan.

- Och Markus Gustafsson, påminde Axén apropå mittfältet. Han var jättebra.

Halmstad, som knep ihop och jobbade på bra efter paus, räddades av målvakten Karl-Johan Johnsson. Tack vare honom säkrade Gais inte segern förrän i 82:a minuten, på straff.

Och det såg Gaistränaren Axén något positivt i det också: Nu har laget 13-0 i de andra halvlekarna i sina hemmamatcher.