TV: Gais vände tvåmålsunderläge till seger i målfest mot Sundsvall

2-0-underläge efter fem minuter.
Trots det vann Gais mot Sundsvall efter en riktig målfest - 5-3.

Det hände en hel del när Gif Sundsvall mötte Gais i en träningsmatch i spanska Salou. De grönsvarta vände 2-0-underläge till seger med 5-3 efter att ha spelat med en man mer i nästan en timme.

Det var dock Sundsvall som fick en riktig drömstart på matchen. Efter en misslyckad rensning från Gais-målvakten Damir Mehic plockade Peter Wilson upp bollen och spelade fram Linus Hallenius till 1-0. Bara två minuter senare var det 2-0 när Hallenius tog bollen med sig runt Mehic och dundrade in bollen.

Gais skulle hämta sig efter den tunga starten. Efter en frispark damp bollen ner framför fötterna på Marcus Bergholtz som kunde trycka in reduceringen i den 23:e minuten. De grönsvarta skulle sedan få ett numerärt underläge efter en ful nersparkning från Chidi Omeje. Sundsvall-spelaren fick ett gult kort för själva satsningen och fick sedan rött efter att ha knuffat till en motståndare.

Strax före paus kvitterade Gais efter en turlig styrning på Erik Westermarks skott.

Målfesten fortsatte i den andra halvleken. Gif Sundsvall återtog ledningen tio minuter in på halvleken efter att Jonathan Morsay lyft bollen över Damir Mehic som kom på mellanhand.

Det tog dock bara två minuter innan Junes Barny hade kvitterat för Gais. Nyförvärvet satte 3-3 med ett snyggt högerskott - hans första mål i klubbens tröja.

Dryga tio minuter från slutet kom också ett ledningsmål för Gais. Efter en frispark blev Juho Pirttijoki självmålsskytt då han skarvade bollen in i egen bur. Målet blev avgörande i den svängiga och målrika matchen.

Ajdin Zeljkovic fastställde sedan slutresultatet i slutsekunderna efter ett riktigt vackert anfall och avslut. Gais vann med 5-3 mot Sundsvall.

Publicerad 2018-02-06 kl 17:11