TV: Galen svängmatch - Goitom gör 4-3 för AIK

Mål i varje anfall. Så kan man summera andra halvlek mellan AIK och Falkenberg. Efter en hisnande dramatik satte Henok Goitom 4-3 för hemmalaget.

Prestationen var inte den bästa.

Men tre poäng blev det.

Och det var tvåmålsskytten Henok Goitom som ordnade AIK:s 4—3-seger hemma mot Falkenberg.

Inläggen saknade adress, insticken fötter och avsluten riktning. Dessutom var löpningarna få och i försvaret uppstod flera stora luckor som gästerna effektivt tog vara på.

AIK hade stora problem med att kassera in klubbens andra raka trepoängare efter 3—1-segern mot Helsingborg.

Men seger blev det.

För det kan tränaren Andreas Alm tacka Henok Goitom.

Med 15 minuter kvar tog fick anfallaren bollen från inbytte Fredrik Brustad och skickade in segermålet och gav AIK tre nya poäng i jakten efter att hämta in poäng till topplagen i allsvenskan.

Svängigt möte

Dessförinnan var det en svängig historia på Friends Arena.

Även om passningarna inte fanns där från början så var det AIK som styrde matchen. Efter flera missade chanser tog till slut Dickson Etuhu allt i sina egna händer — och bjöd på en fin underhållning.

- Vi bestämde oss för att pressa högt. När vi fick tag på bollen gick jag för målet. Tänkte aldrig passa, sade han om 1—0-målet han till C More.

När Falkenbergs Tobias Karlsson slog en för lös passning plockade Etuhu bollen från Per Karlsson. Sedan gjorde han som sagt allt på egen hand. Mittfältaren tog sig in i straffområdet, vrickade bollen inåt banan och kastade sig framåt för att stöta in bollen med tåspetsen i den 26:e minuten.

Men det var en ledning som inte stod sig särskilt länge.

Åtta minuter senare kvitterade nämligen Stefan Rodevåg när han chippade bollen förbi AIK-målvakten Patrik Carlgren.

- Christoffer Carlsson vände upp och serverade mig friläget, sedan var det bara en lite chipp över målvakten, sade han till C More.

Mycket Falkenberg

Efter kvitteringen var det mycket Falkenberg. Calle Wede, Dan Keat och Adam Eriksson hade bra lägen att öka på ledningen men 1—1 stod sig halvleken ut. Ledningen kom dock i andra. Johannes Vall, som hade varit på planen i 2.07 minuter, gav Falkenberg 2—1 i den 47:e minuten.

Sedan bjöd mötet på följande mål:

2—2 stod AIK:s Johan Blomberg för. 3—2 skickade Henok Goitom in för hemmalaget. 3—3 nickade Dan Keat in.

Och sedan var det alltså dags för Goitom att återigen hitta rätt i hemmamötet med Falkenberg. Med målet i den 75:e minuten avgjorde han matchen och gav AIK den andra raka trepoängaren.

AIK (4—4—2): Patrik Carlgren — Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Alessandro Pereira — Johan Blomberg, Dickson Etuhu, Ebenezer Ofori, Nabil Bahoui — Mohamed Bangura, Henok Goitom.

Falkenberg (4—4—2): Otto Martler — Rasmus Sjöstedt, Per Karlsson, Daniel Johansson, Adam Eriksson — Calle Wede, Dan Keat, Tobias Karlsson, Christoffer Carlsson — Stefan Rodevåg, Hakeem Araba.

Publicerad 2015-06-03 kl 23:00