TV: Gall med nytt drömmål – MFF vann klart mot Blåvitt i Hyséns avskedsmatch

GÖTEBORG. IFK Göteborg höll länge jämnt med Malmö FF, men 0-0 efter 65 minuter blev till 0-3 en kvart senare. Tobias Hysén åkte därmed på en stor förlust i sin sista match på Gamla Ullevi.
- Det var rättvist till slut, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg till C More.

Sören Rieks' återkomst, 17-åriga Benjamin Nygrens första start, match mellan mesta mästarna, ett MFF som ville slå sig mot Europa League-platser. Det var mycket som hjälpte till att rama in Tobias Hyséns sista match på Gamla Ullevi.

Efter hyllningarna till Hysén hade IFK Göteborg problem i inledningen av matchen, där MFF var nära att ta sig till ledning. Närmast var Rieks, som fångade upp en osäkerhet i IFK:s defensiv, dök framför målvakt och back, och fick på en tå, men David Boo Wiklander hann upp och räddade nära mållinjen.

Blåvitt höjde sig dock och började både att skapa målchanser, oftast via Patrik Karlsson Lagemyrs finurlighet, samtidigt som de vann duell efter duell.

- Vi pratade om det innan matchen att det blir mycket kamp och dueller. De har vunnit för många, sa Rieks till C More i halvtid vid ställningen 0-0.

MFF försökte att växla upp med att byta in både Anders Christiansen och Marcus Antonsson, men IFK Göteborg fortsatte att göra det svårt för MFF. Då, i mitten av andra halvlek och från ingenstans, bestämde sig Romain Gall att göra det som han inte kan få nog av det här året: skjuta riktigt bra. Han vände upp, och från långt håll så hittade han in med ett vackert skott mot bortre hörnet, fram till 0-1. Hans 13:e mål för säsongen. Det var starten på en mindre målkavalkad.

Bara minuter senare kom 0-2. Antonsson och Rieks samarbetade, och Rieks fick såklart göra mål mot IFK Göteborg i Göteborg. Det tog ytterligare tio minuter innan nästa mål: Christiansen fälldes, Markus Rosenberg satte 0-3 på efterföljande straffen. Från 0-0 till 0-3 på en kvart.

Det var också i det läget som Hysén, som har haft skadeproblem, fick sin speltid i matchen. Han byttes in i minut 83 i sin sista match på Gamla Ullevi.

- Det är en fantastisk fotbollsspelare och människa. Det är en legend här uppe, han har en enorm karriär, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg till C More.

I och med segern sätter MFF press på Hammarby och Häcken i kampen om den sista Europa League-platsen. Det negativa för MFF var att Christiansen klev av i slutet av matchen, när MFF redan hade gjort alla byten.

- Det var en jämn första halvlek, där vi spelade lite för mycket en mot en i första halvlek och fick inte riktigt täckning, men det blev bättre i andra halvlek, där vi skapade fler chanser, så det var rättvist till slut, säger Rosenberg.

IFK Göteborg: E.Dahlin – Salomonsson, Boo Wiklander, Starfelt, Wernersson – Erlingmark, Sakor – Nygren (70'), Karlsson Lagemyr (77'), Charaisjvili – S.Ohlsson (83')

Inhoppare: Abraham (70'), Affane (77'), Hysén (83')

Malmö FF: J.Dahlin – Brorsson, Bengtsson, Lewicki – E.Larsson, Bachirou, Innocent (44'), Gall (77'), Rieks – Rosenberg, Strandberg (60')

Inhoppare: Christiansen (44'), Antonsson (60'), Bielsen (77')