Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Gefle kvar i allsvenskan - besegrade Ljungskile hemma

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gefle är kvar i allsvenskan efter totalt 4-1 mot Ljungskile i kvalet. På Strömvallen blev det aldrig spännande och Simon Lundevall gjorde enda målet i sin avskedsföreställning.

Strömvallen i Gävle har fyllt 111 år och går i rättmätig pension.

Efter Gefles kvalseger står det klart att det nya arenan invid Gavlerinken två kilometer norrut tar emot ett allsvenskt hemmalag 2015 - enligt gällande tidsprognos den 15 maj.

- Det känns jäkligt skönt. Det hade varit ett halvfiasko annars, säger lagkaptenen Anders Wikström efter 1-0 i hemmareturen mot Ljungskile.

Mittbacken tror att den nya arenan som ännu saknar namn kan bli ett lyft för Gefle som slutat som bäst nia i allsvenskan sedan klubben tog sig upp i högsta serien 2004.

- Vi har stött och blött det här med en ny arena i tio års tid. Nu blir det äntligen av. Det ger underlag för att öka publiken (3 751 åskådare i snitt i år) och sponsorintäkterna. Och med bättre ekonomi ökar möjligheterna att skaffa bättre spelare, säger Wikström.

"Vill ha Johan kvar"
Sportchefen Hasse Berggren anser att klubbens omsättning måste upp från dagens 25-30 miljoner kronor till närmare 50 för att laget ska kunna avlägsna sig från allsvenskans bottenskikt. Berggren har redan börjat leta efter en ny mittback och kommer inom kort att sätta sig i förhandlingar med interna skyttekungen Johan Oremo, vars kontrakt löper ut.

- Jag har sagt till Johan att vi vill ha honom kvar och det kommer vi att fixa, säger Berggren.

Sportchefen kan inte rädda Simon Lundevall kvar i klubben. Den 26-åriga yttermittfältaren spelar nästa år i Elfsborg men han såg till att det blev en kul avskedsföreställning i Gefle.

I början av andra halvlek vrickade han till sig lagom mycket utrymme i straffområdet och slog in segermålet.

Efteråt drog några unga fans av honom matchkläderna på väg in i omklädningsrummet. I bar överkropp tog han emot en sista hälsning: "Älskar dig Lundevall. Lycka till i Elfsborg".

- Det har varit lite skriverier så det var jäkligt skönt att avsluta på ett bra sätt och visa att jag har varit fokuserad. Vi gör det jäkligt bra över två matcher. Gefle har många bra fotbollsspelare. Det gäller bara att få ut potentialen och det kommer de att fixa galant nästa år, säger Lundevall.

Täta bakåt
Det drog visserligen in mörka moln över Strömvallen lagom till avspark men Gefle hade inga problem att försvara sin 3-1-ledning från det första mötet.

Bara fyra lag i allsvenskan släppte in färre lag än Gefle - ja, extränaren Per Olssons Djurgården var ett av dem - och gästrikarna bjöd inte på mycket i kvalet heller.

- När vi får spela på ledning är vi jäkligt bra. Jag tror att de skapade en målchans på hela matchen, säger Wikström.

När Lundevall hittat rätt kunde Gefle börja fira på allvar.

Publicerad 2014-11-09 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons