TV: Gefle säkrade allsvenska kontraktet efter Orlovs soloräd

Gefle IF spelar i fotbollsallsvenskan även nästa år.
2—0 (0—0) mot Gif Sundsvall och totalt 3—0 i kvalet.

Seger i söndagskvällens retur var det enda som räknades för Sundsvall efter onsdagens förlust hemma på Norrporten Arena.

Och vem vet hur det hade slutat om Alieu Jagne fångat tillfället han fick serverat i flykten halvvägs in i första halvlek?
Där och då i den 25:e minuten kunde han ha bäddat för en förskjutning av den geografiska gränsen för toppfotboll 20 mil norrut.

Frispelad av Ari Skulason.
Helt ren.
Rättvänd mot Mattias Hugosson — och med gott om tid att bestämma sig.
Då lyfte han bollen både över och utanför.

Ett mål där och 1—1 totalt och kvalet hade varit en helt öppen affär. I stället bommade en tidigare juniorspelare i Sundsvall igen det allsvenska fönstret för "Giffarna" när han prickade in straffen som gav Gefle 1—0 sex minuter in i andra halvlek.

Jonas Wallerstedt kapade Jakob Orlov. Fram klev mittbacken Daniel Theorin och såg till att det spelas allsvensk fotboll på Strömvallen även nästa år.

Wallerstedt var nära att reparera skadan kort senare, men nickade strax utanför. Piskade att få in två mål satsade Sundsvall allt framåt.
Något som mest öppnade för Gefle-kontringar.
Inhopparen Hjalmar Öhagen tog vara på en, vände tvärt och sköt 2—0 med tio minuter kvar.